poschodová torta-vystuženie.
Pozrite si aj
aj ja sa pripájam k otázke,čítaš mi myšlienky,predbehla si ma.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No ja by som to tiež rada vedela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcence bud sa tam zastrkavaju take umele alebo drevene palicky(priemer 5-7mm). tusim ze su robene na 10 cm vysku(aspon ja ich mam take) ale v pripade nutnosti sa daju skratit. tu vrchnu tortu treba mat na pevnom podnose. vyuzivam to pri troj a viacposchodovych tortach(tie su naozaj tazke)zastrkavaju sa 4 do kriza.podnosy od wiltonu maju z jednej strany aj specialne dierky na tieto palicky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pomaly, pomaly... Do torty zapichneš tie paličky a na ne položíš podnos na ďalšiu tortu? dobre som rozumela?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fani robim to tak ze si naznacim otlacenim podnosu polohu paliciek, potom vrchnu tortu urobim nahotovo na podnose, palicky zatlacim do otvorov na podnose (mam wilton) a pomalu zatlacam do torty na vyznacene miesto.nakoniec urobim obrubu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za vysvetlenie predstavovala som si to skoro tak, ako si to opísala. Ale istota je...gulomet..:-vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za vysvetlenie predstavovala som si to skoro tak, ako si to opísala. Ale istota je...gulomet.
vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nemám stojan od wiltonu, ale robím to tak že do spodneho dielu nastrkam slamky (na pitie) poodstrihujem ich presne na výšku spodneho dielu, ďalšie poschodie dávam na nejaku pevnejšiiu foliu umelu, presne obstrihnem a tak položím na spodný diel. Tie slamky slušne udržia ten vrchný diel. Keď chcem ďalšie poschodie urobím to isté na druhom a položím tretie... udrží to celkom slušne tvar a nááklady sú minimálne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to je dobrý nápad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Boucheron chcem sa ešte spýtať na tú fóliu. Aká by to mala byť a kde ju ty zoháňaš. Nemám totiž ani predstavu a strojím sa na trojposchodovú tortu. Pravdu povediac je mi blbé pýtať naspäť podložky pod jednotlivé poschodia a takto je to aj lacnejšie. Díky za odpoveď.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte sa chcem spýtať, koľko slamiek tak zapichuješ? A ako ich máš rozložené?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tých slamiek tam dávam tak osem po obvode a 4 este smerom doprostriedka, lahko sa vyťahujú a je to hygienické:)) teda samozrejme si jemne predkreslim ako velke je to vrchné poschodie a tie slamky dávam iba pod to. Fóliu.... ako kedy co zoženiem:) napríklad som použila podložku do zošita, takú tú aby sa nepretláčalo písané ...predávajú v papiernictve....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zajtra pozriem tú podložku, nooo som zvedavá čo nájdem. Potom sa vám ozvem čo bolo. Tortu budem robiť bud. stredu, v piatok bude svadba... Ďakujem pekne za typ.
Ešte jedna otázočka..viete niekto o inom obchode s cukr. potrebami ako bolo v BA-Dúbravke? Tú predajňu zrušili a má sa otvárať na Dlhých dieloch BA, ale neviem kedy.Prajem pekný deň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný a hlavne lacný nápad s tými slamkami a podložkou.
Mne sa raz preliačila poschodová torta
a odvtedy som poschodové nechcela robiť. No teraz určite vyskúšam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hmmm..., ja medzi jednotlive diely nedavam nic. Len kazde poschodie, uz naplnene, dam do chladnicky dobre stuhnut a potom ked ich davam na seba uz su pevne. Pri poslednej trojposchodovej, co vazila 10,5 kg, som nemala ten pocit, ze vrchna cast tlaci na spodnu. Kukni: http://www.tortyodmamy.sk/?q=svadobne/svadobna-v-kremovom
A neviem si to celkom dobre predstavit, ked svadobcania rozkroja tu tortu a najprv musia vyberat z nej vselijake palicky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja neviem baby, možno je to tým že som mala tortu vysokú a trošku úzku.Pridám ju sem o chvíľu. Bola 4 poschodová. Vydržala ale nebolo to ono. Bolo vidieť že tlačí..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tiez davam torty stuhnut ale najma v tychto teplach je to otazne. ak maju torty nad tou prvou viac ako 3 kila (pri 3 a viac poschodovych mam bezne nejakych 12 a viac kil cela) tak urcite tam treba nieco dat. a este k tym podnosom Pati ak mas tazsiu tortu ktora vyzaduje pevny umely alebo dreveny podklad to povies zakaznikom aby si nieco take zohnali? lebo tie z nejakej "preglejky" mi robi kamarat ale tiez nie su lacna zalezitost a pozadovat po niekom aby si zohnal tacku ktora mu potom bude zrejme uz na nic...? ale vsetko je vec dohody medzi nami a zakaznikmi aj ked na druhej strane jedna pani chcela tortu na zeleznom stojane ktory som nemala, ona si ho kvoli torte dala vyrobit a ponukla mi ho na odkupenie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za rady,torta sa vydarila,poistila som to drevenými špilkami a ako podložku som si kúpila pomôcku, ktorá sa používa pri modelovaní a stala 19 Sk dostať ju v papiernictve.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Chcela by som sa opýtať ako upevňujete poschodovú tortu. Na nete vždy ukazujú ako do spodnej zasúvajú nejaké "paličky".Ako to urobiť aby bola stabilná a netlačila vrchná na spodnú??