Poradíte?
Pozrite si aj
Lucka, podľa akého receptu si robila a skúšala si pridať aj vodu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem síce ktorý marcipán si robila, je tu viac receptov zo sušeného mlieka, ale mne to jeden tiež robieval, stále drobil a nebolo možné ho spojiť, teraz robievam v inom pomere, 250 g pr.cukru, 125 g suš. mlieka, 1PL medu, za lieskový orech cery a asi 4-6 lyžíc vody a tento sa mi zatiaľ vždy podaril, je tvárny a dobre sa s ním robí, keď ho máš už poriadne vymiesený, zo začiatku kˇd sa začne spájať, je najskôr rozdrobený, potom trošku lepivý, tak treba pidávať vodu a keď ho máš už ako plastelínu, tak si ho podsyp solamylom alebo gustinom a a len premies a rozvaľkaj a je super. Alebo ak by si sa bála skúšať toto, skús ešte Varnu, jej recept je tu v receptoch, myslím že v marcipánoch, s tým mám tiež dobrú skúsenosť pir poťahovaní. Tak ti prajem hodne zdaru pri ďalších tortičkách a hlavne to nevzdávaj, ono raz sa nepodarí ale 10 krát potom zas ano
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dajana, ja robím všetko z mliečneho marcipánu,(pozri si môj katalóg).Každá máme svoj osvedčený recept podľa čoho robíme. Nájdeš ich tu na stránkach.Ver mi, ani mne to hneď nešlo.Držím palce a veľa trpezlivosti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jej dakujem ,tu som našla taký bez vody to som tam mala asi dat ,tak skúsim ten tvoj a dakujem dufám že tento krát sa podarý.A čim to farbíte? Ak obyčajnou potravynarskou treba ju dat do vody, či som zasa pohnojila ale celkom to šlo po kvapkách som ju zafarbila.A ešte ked sa môžem spýtat kolko to má vydržat ako plastelína ,lebo mne to akosi rychlo schlo,aj gustin som dala na dosku a potiahla som si ju najprv foliou.diky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dajanka ono keď dáš menej vody, tak to rýchlo schne a ptom keď to chceš druhýraz použiť, je s tým dosť roboty, tak by som pridala viac vody, ale opatrne a postupne a určite to naberie svoj tvar, treba na to len trpezlivosť a pôjde to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ešte nepoznáte dobrú a takú šikovnú šikulku v okolí Senice čo by mi upliekla tortu na svadbu v septembri ja to nezvládam (nevestu) .A ešte tu nikoho takého nepoznám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem fani ,aj ty máš prekrásne torty proste jedna báseň. Ja a moje deti len zirame čo šikulky dokážete.
babi ste super !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mimulilinka ja som to asi mala naozaj dlhšie miesit,mne chýba trpezlivost ale budem sa snažit.Snád to na budúce bude lepšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neboj s bude
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte.Včera som skušala falošný marcipán lebo K2 mi zatial nedodali a hrozné, robila som to pre malú a marcipán sa mi rozpadával tak som pridala trošku oleja žiadna zmena ,cukor som dala korunný, a mlieko modré laktino ešte nikdy predtým som marcipán nerobyla a som znechutená aj som si poplakala lebo som chcela potiahnut tortu babiku pre malú k narodeninám. Nakoniec som to dako popiplala a malej sa sice páči ale ja stým spokojná nie som,možno že som taká nemotorná ,ale poradte prosím kde je chyba.Srdečna vdaka.
