pavucina z karamelu-k diskusii lucyv
Pozrite si aj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to je parada!!! Prosim vas, som amatater, napisete mi niekto ako robit taky karamel ako na tu pavucinu? Len rozpustit cukor na suchej panvici ci este nieco k tomu? A ta perlet - to co bolo za hmotu, co tam najprv nalial a na to ten karamel? ziram s otvorenou pusou. vrela vdaka za odpovede a trpezlivost s nami zaciatocnikmi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie je to žiadna perlet len vzduch ktory tam dostaneš pomalym natahovanim karamelu videla som to včeskej relacii na paprike nech sa ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslis to biele prisvitne cosi v tom druhom videu?to co napatlal na tu podlozku...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no páni, to je niečo nádherné
To len čumím so spadnutou sánkou
Aj ja chcem niečo také vediet ako ten tahaný alebo aký to bol karamel
Tú pavučinu som pochopila ale to druhe video mi je ako španielska dedina
Vie mi dat presný recept niekto na ten tahaný karamel chcem to skusit aj ja. Inak velmi pekne dakujem za pomoc
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Z toho druheho videa som aj ja .To nevyzera ani ako karamel,skor nejaky silny cuk.rozvar.Ale ak mam byt uprimna,asi by som taku tortu(ci co to bolo)ani nechcela.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak dnes som skusala podla toho videa c. 2. dala som len cukor od oka a vodu asi deci...potom to tak rychlo netvrdne a nedosahuje az taku nehoraznu teplotu, kupila som si zlte klasika rukavice take na upratovanie-su hrubsie a da sa ta teplota vydrzat...no a vyliala som to pomaly na silikonovu podlozku-kuk do albumu -je taka vola sa podlozka pracovna a na pecenie znesie tepolotu do 250 stupnov takze pohoda a netreba mastit nicim...no ako bolo na videu som zliavala z bokoch ku stredu karamel takze na okrajoch zacal pomalicky chladnut a z tych okrajov sa zacal pekne odliepat...tak som ho rolovala smerom dovnutrateda k stredu,,,tam kde bol este velmi horuci ma to uz nepustilo-podlozka este nepustila karamel tak chvilku pockat -10-15 sekund a znova kusok po kusku-ked je z toho masa ktora sa uz cela pekne odlepi moze sa zacat s natahovanim...ziska to svetlost a perletovy vzhlad-ale treba pracovat naozaj rychlo...tuhne to-ked raz nieco natiahnete rychlo to treba znova zmiesit, srubovat hehe resp zmykat natahovat...a ked mi to stuhla znova som to roztopila...samot´zejme kazdym zahrievanim to tmavne a kedze nemam plynovy sporak inak sa to nedalo vyriesit...podarilo sa mi to na treti krat, prvykrat to bol len cisty cukor-velmi velmi horuce a rychlo tuhnuce, druhykrat som dala vela vody a treti krat som len do toho vodnateho husteho dosypala cukor a nechala znova prehriat...ale original recept bohuzial neviem na jednom videu som este videla ze pridavaju maslo...no neviem...takze tot moja dnesna skusenost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vdaka za pomoc v nedelu to idem vyskusat a potom uvidím čo z toho bude.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pridam sa k vam dievcata a svoje skusenosti popisem.Ahoj sikulky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
http://www.youtube.com/watch?v=Ixtmb4-a3x4&feature=related
-ako urobit pavucinku z karamelu
http://www.youtube.com/watch?v=8ilQ4xfZxhE&feature=fvw
a tu je spracovanie a vytvaranie perlete z karamelu...