"Omáčka" okolo torty
Pozrite si aj
Ja teda robím len z WI a robievam tiež pudingové plnky a nestalo sa mi to ešte. Aký pomer masla a pudingu si dávala? Plnka mohla byť moc pudingová. Pod poťahovku treba viac maslovú. A na balkóne je oproti chladničke (tam je okolo 8-9 stupňov) zima. Pozor na to, lebo ak ti primrzne pudingová plnka, zrazí sa...Mne toto robil jednu dobu RDI, prestala som ho kvôli tomu používať...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robila som krém zo zlatého klasu čokoládový na tejto stránke, je tam 125g masla, dokonca som dala ešte o dosť viac! doteraz som robila ľahký vaječný, potiahla K2 na akékoľvek spôsoby a super...tento FORMIX ani tak nespevnel, zostal taký voľaký ťahavý, lepkavý.. mašľa mi vôbec nespevnela, tak som ju ani nedala...
ach jooo, moja prvá svadobná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a potrela si tortu iba bielym kremom?nam sa to stavalo tiez a prisli sme na to, ze to robi cokoladovy krem odvtedy potierame vsetky torty vylucne iba s bielym kremom a tiez pudingovym,odvtedy sa nam to uz nestalo ,stale sa ucime
na vsetko postupne prides aj ty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
určite spudingovy krem ja mam už velmi dlho osvedčeny krem so zlatym klasom na jeden ide 3 dcl mlieka a po vychladnuti ho zašlaham s 2 maslami čiže 50 dkga 40 dkg praš cukru a kakao a potieram torty vždy akou plnlou plnim nikdy sa mi nič take nestalo na torty potrebuješ maslovu plnku na zakusky može byť viac pudingova na 50 dkg masla možeš dať aj jeden a pol zlateho klasu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
100g horkej čokolády
125g masla
0,75 l mlieka
150 g práškového cukru
rum podla chuti
2 balíčky zlatého klasu
takto presne je ten recept ... dokonca som dala skoro 250g masla ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cirocka, podla mňa si tam mala málo masla. Ja dám 0,5l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti a masla dám aj 750g podľa toho koľko krému potrebujem a dať kakao alebo čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Cirocka, mozno na zakusky alebo na plnenie je urcite vzborny, ale ako sa tu uz pisalo na 3dcl mlieka 1 puding (mam odskusane, ze hocijaky vareny - nie za studena) do toho okolo 50 dkg masla.
Na obtretie musi byt krem viac maslovy nie pudingovy, potom sa totiz vacsina potahoviek na nom topi.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ivkahru to mi teraz prepac,ale ako pises ze treba vac maslovy na potretie,tak to si troska na omyle,som cukrarka,kolko urobime zakladneho kremu s kremoveho prasku,my berieme s Ekvie,tolko sa tam dava masla,alebo kvalitneho margarinu,pomerom :ak varime doma1,5l tak sa pridava 1,5kg takto sme to robili, tohto sa drzim a vtom pokracuje aj dcera ktora sem dava dielka,len tolko nic vzlom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lia nic v zlom, kazdy mame to svoje odskusane, pisala som z vlastnej skusenosti, ak som dala pomer 1:1 nie vzdy, ale obcas sa stalo, ze sa tato omacka vytvorila, su s tym potom neprijemnosti, takze moj osvedceny pomer 0,3l mlieka ,1 puding, 13 dkg cukru a 0,4 kg margarinu alebo masla trochu rumu. samozrejme zavisi aj od pudingu, ktory pouzijes -na zlaty klas ozaj staci 1:1, a uprimne povedane aj vlhkost robi svoje. Lenze ak si precitas recept hore tam je 0,75l mlieka a 125g masla!!! to rozhodne nie je krem pod potahovku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si myslím, že to bolo tým chladom, v noci trošku primŕzalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, asi som už prišla na niektoré chyby, ktoré som spravila... ale vlastne stále nemám nejaký poriadny recept, takže sa vrátim ku odskúšanému "lahkému vaječnému" od Bohuša - na viac spôsobov... ale už budem vedieť, že tortu DO CHLADNIČKY ďakujem Vám všetkým ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa toto stalo s Barbie... krém som robila pudingový a poťahovala osm zo šsušeného mlieka...
Do omentárov osm dostala odpoveď že to bolo preto že som robila s mliekom puding a nei s vodou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna je momentalne strasne vlhko vonku, ja by som teda na balkone tortu nenechala. tak nabuduce daj radsej vecu z chladnicky na balkon a tortu do chladnicky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
janka má pravdu tie poťahovky neznášajú vlhkosť a to sa odzrkadlý na druhý ďeň vo forme ako píšeš "omáčky"
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
súhlasím s vami dievčatá , je to tou vysokou vlhkosťou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa to stalo pri veľkej vonkajšej vlhkosti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera večer som potiahla tortu ružovým FORMIXOM. V noci bola na balkóne, riadne zavretá, dnes ráno bola okolo torty nejaká "omáčka" ktorá chutila poťahovkou a bola ružová. Prvýkrát som robila krém zo zlatého klasu s čokoládou... Prečo sa mi to mohlo stať ???