Odborníčky na salkomarcipán
Pozrite si aj
Ahoj ak je to tá hmota čo mám na myslí (cestíčko so sušeného mlieka) tak môžeš kľudne použiť aj zelené mlieko čo máš, len sa ti trošičku bude hmota lámať tak ju poriadne rozpracuj, a kľudne môžeš použiť aj to mlieko laktino, len ono je dosť lepkavé aspoň podľa mňa, uvidíš či ti ešte niekto poradí, toto je môj názor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja by som neriskovala,ak mozes chod si kupit polotucne.mam zlu skusenost.jeden raz som nemohla za svet spojit hmotu.bol to sice marcipan s cukrom,sus.mlieko atd,ale asi to bolo tym mliekom asi bolo po zaruke.niekedy robi sarapatu aj cukor.od vtedy radsej mam doma viacej sus. mlieka a neexperimentujem.to je moj nazor a moja skusenost.nech sa dari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie, do salko marcipánu musí ísť plnotučné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam z polotučného mlieka - LAKTINO a robí sa mi s ním veľmi dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžeš ho potom použiť napr.na rafaelo-ja som dnes robila prvý krát so zeleným a sú super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie som odbornicka ale Primilka mi poradila jedniine zelene odtucnene-neobsahuje tolko tuku...vraj je lepsie ako polotucne...tak neviem no...ja tu pracujem len s doceneckymi-bebivita pre novorodencov a robi sa mi s nim dobre...len neviem kolko %tuku obsahuje...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,snad nebude vadit, když se také zapojím.
Potahuji dorty i modeluji jenom ze salkového marcipánu ( tedy do kondenzovaného mléka s cukrem (Salka)přidám dvě lžíce bramborového škrobu, trochu prosátého moučk. cukru a sušené mléko podle potřeby ).Dávám jakékoli Laktino - odtučněné, polo i plnotučné hmota se mi vždycky povede a je stejná.Vznikne měkká modelína.Odtučněné používám spíš na modelování - hmota je trochu světlejší , ale je to jedno, jenom při plnotučném suš. mléku vystoupí trochu tuk a pak jde hůř malovat gelovými barvami.
Když hmota lepí přidám cukr,škrob nebo suš.mléko, když je moc hustá namočím si ruce a propracuji znovu i několikrát. Když ztvrdne nechám pár vteřin prohřát v mikrovlnce a mokrýma rukama propracuji.
To je moje zkušenost.Ale několikrát jsem četla - jenom plno nebo jenom polotučné, tak jsem vyzkoušela všechny, abych viděla jaký je mezi nimi rozdíl a žádný jsem nenašla
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem všetkým za odpovede, ste fakt super. Neviem, či sa mi podarí kúpiť to plnotučné, v tom obchode, kde som toto kúpila majú len toto. Na dedine nie je taký výber. Ale skúsim to aj s odtučneným, tak ako píše celkav, snád to vyjde, dúfam. Ešte raz ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ani neskúšaj,ja som raz kúpila zelené,lebo nemali modré a ono mi to normálne stvrdlo ako kameň.No niečo hrozné,škoda bolo aj salka aj mlieka.rob iba z modrého
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak marcipán stuhne zohriať v mikrovlnke v sáčku a trošku pokropiť vodou a rozmiesiť.Ináč doporučujem mliečny marcipán skladovať v sáčku v mrazničke, nestvrdne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ak marcipán stuhne zohriať v mikrovlnke v sáčku a trošku pokropiť vodou a rozmiesiť.Ináč doporučujem mliečny marcipán skladovať v sáčku v mrazničke, nestvrdne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Prosím vás, poraďte mi. Idem zajtra poťahovať tortu salkomarcipánom a omylom som si kúpila sušené mlieko v krabici odtučnené - zelené. Môžem použiť aj toto? A ak nie, na čo by sa hodilo? A môže byť aj to sušené mlieko laktino? Dakujem za odpovede.
