reklama

Marlenka

Pridal/a GIKA dňa 28. 08. 2009 - 22:55 - Recepty GIKA
Marlenka, Recepty na koláče, GIKA

reklama

Recept na cesto som okukla ruského webu a doplnila anglicko-slovenským karamelovým krémom.

Ingrediencie
160 gramov maslo
4 polievkové lyžice med
200 gramov cukor
3 kusy vajce
1 plátok ocot
1 polievková lyžica sóda bikarbóna
950 gramov hladká múka
Krém:
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 gramov maslo
1 plechovka Salko
  polievková lyžica hladká múka
250 gramov maslo
500 millilitrov mlieko
  čokoládová poleva
Postup

Cesto:

Sódu s octom si pripravíme do pohára, nad parou pomaly zohrejeme za stáleho miešania maslo, med, cukor a vajíčka, pridáme ocot so sódou a miešame kým sa nespení, ihneď odstavíme.

Necháme trošku vychladnúť a spojíme s múkou na tuhé, no nie tvrdé cesto. Množstvo múky sa môže mierne meniť podľa veľkosti použitých vajíčok.

Pod misou necháme stáť 1 hodinu, potom si cesto rozdelíme na 7 až 8 častí.

Každú časť vyvaľkáme. Na plechu obrátenom hore dnom upečieme, na 190 st asi 4 min.

Krém:

Z hladkej múky a mlieka uvaríme kašu, vychladnutú spojíme s maslom.

Pripravíme si do kastróla na malý oheň a stále strážime cukor, mal by byť hnedý, ale nemusí,100g masla, keď sa spustí pridáme neskaramelizované salko a miesame, kým jemne nezhnedne.

Keď vychladne spojíme s kašou vymiešanou s maslom, mozte si pridat pr. cukor.

Naplnime 7 plátov, posledný pomrvíme na vrch a pofŕkame čokoládou, tiež sa može posypať orechami.

Doplňujúce poznámky

Celý múčnik necháme stáť aspoň 12 hodín na chladnom mieste, ak ho chcete mať luxusný, pofŕkajte každý plát pod plnku rumom, lekvár sa neodporúča!

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Gika,Marlenka je ARMENSKY zakusok (nie rusky,slovenskoanglicky atd...) s recepturou,ktora je utajena a vobec sa nepodoba na ten,ktory uvadzas pod menom MARLENKA.
Verim,ze tvoj recept je dobry,aj krem je zaujimavy, ale nie kazdy medovy zakusok sa moze volat MARLENKA...preto existuju autorske prava. A Marlenka je cerstifikovana.
Staci citat informacie na krabici Marlenky.KvietokKvietokKvietok

keby ho išla patentovať tak nepoviem nič, ale ty tu píšeš ako keby sa už mal vyrábať len ten jej recept. Keby som si toto celé nečítala včera, tak dnes ked som pozrela na názov koláča, tak by som sa ani nemrkla do receptu, lebo by som nevedela čo to je za čudo. Takže ked si ho ona nazvala Marlenka, tak nemyslím že ju ide niekto zažalovať za názov.
To si mám v mojom receptári premenovať všetky koláče ktoré vyrábajú veľké cukrárne??? PohodaPohodaPohoda

GIKA, Ne, 30. 08. 2009 - 11:58

Ja len detail, keď je tá receptúra utajená, ako vieš, že moj recept sa originálu vobec nepodobáVeľký úsmevVeľký úsmev ,na internete je množstvo receptov s rovnakým názvom a ženy, čo podľa nich pečú nepáchajú trestný čin! Je predsa užasné kombinovať a spájať rozne chute, len to, čo nám dáva slobodu a voľnosť možeme robiť s radosťou a láskouSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

baju, So, 29. 08. 2009 - 17:46

ahoj Gika, mne nevadí, či to je pravý recept alebo nie, ja ho určite vyskúšam...(SlnkoSlnkoSlnko

Gika, dík za recept, určite ho vyskúšam recept vyzerá veľmi dobre, a z Lillyyyyyy, si nič nerob, to je profesionálna deformácia,Áno

Ze by deformacia???Hmm,mozno,Vyplazený jazykVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ale bohuzial,pravda je ta,ktoru som napisalaMrkám
Prijemne pecenie prajem VstekymSlnkoSlnkoSlnko

tú pravdu ti neberiem, ale Gika sem dala recepť ktorý jej chutí, a dokazovať kto má pravdu v tomto prípade nie je potrebné,Vyplazený jazyk

nanya, So, 29. 08. 2009 - 22:41

Gika, ten recept znie dobe...asi sa neovládnem a vyskúšam ho...Chichocem sa a čo sa tých pravosti, priznám sa je mi to jedno... v prípade zákuskov...autorské práva, to je určite každej jasné ale na druhej strane povedzme si úprimne, koľko receptov má názov podľa nejakého originálu... určite ani jedna z nás neuverejní recept pod "prevzatým názvom" z nejakých nekalých dôvodov ale preto, že našla, vymyslela či od niekoho dostala výborný recept a chce sa s ním pochváliť a podeliť sa s nami o neho... a ja si tento recept pomenujem podľa Teba ak dovolíš... nebude to MARLENKA ale GARLENKA (prevzaté G z Gika)...Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe a bude to originál... Chichocem saChichocem saChichocem sa nenechaj sa znechutiť...pečme s radosťou...Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

GIKA, Ne, 30. 08. 2009 - 13:09

Ďakujem krásne, skutočne nezáleží na názve, ale či to človek upečie s láskou, pravdou je ,že som ten recept nechcela sem ani poslať, lebo tu čítam rozne reakcie, ale bolo mi ľúto ženičiek,
ktoré ho stále pýtali...tak vy, ktoré ste ho chceli,nečítajte, ale pečte a kľudne si to upravte podľa seba aj mu zmente meno, len nech sa vám podaríBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

GIKA, Ne, 30. 08. 2009 - 20:32

Čavte žienky, ten recept som sem napísala, lebo ste ho chceli na základe mojho obrázku a dosť mi to trvalo, moje recepty si upravujem sama a nezaujíma ma, čo si o tom kto myslí, ale ako to tu ľuďom chutí, jasné, že som názov mala dať do úvodzoviek, každý vie odkiaľ múčnik pochádza....moj recept je moj pokombinovaný recept z ruskej internetovej stránky a mojich skúseností z Anglicka a nikomu ho nevnucujem, dík za vaše názory.Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Rebeka7, Ne, 30. 08. 2009 - 15:50

Árménsky supertajný, originálny, čo sa pečie v čechách Chichocem sa Poďme piecť a nie sa hádať a doťahovať...Vyplazený jazyk

adika, Ne, 30. 08. 2009 - 17:12

Môj názor!!!!!mna osobne nezaujima original recept a uz vobec ci je patentovany...ide mi vzdy o kvalitu ,aby chutil a ine mna nezaujima,takze vdaka za kazdy recept!Bozkávam

Pohoda ...ani mňa nezaujíma ako sa čo volá ale ako to vyzerá a "hlavne" ,to najdôležitejšie :... ako chutí!!! Piekla som marlenku od evičky a mala tam maličkú zmenu ale tieto koláčiky sú veľmi chutné a verím,že aj ten tvoj je eňo ňuňo! Dôležité je nevšímať si takéto "zábrdáky". Dievčatá: " hlavu hore a hor sa do pečenia " ! PEČENIU ZDAR!!! BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Dievčatá, tiež sa pripájam. Tieto žabo myšie vojny iba kazia super atmosféru pečenia na tejto stránke. A kto sa chce handrkovať nech ide na pieskovisko a háda sa s malými deťmi o formičky. Mi to k životu nepotrebujeme. Dobre vravím? Hovk. Dohovoril som. Úsmev

sona7, Ne, 06. 09. 2009 - 20:44

dievcata pripajam sa k vasmu nazoru aj matulkovy,tebe
Gika dakujem za recept,urcite ho upeciem a aby sa tu nik nevzrusoval budem ho volat len GarlenkaVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ci je z anglicka ,francuzka,afriky mne to je jedno ja viem isto ze si pochutimeVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoZlomené srdce

Ahojte, tak aky je vysledok tejto prestrelky? Vyskusal niekto Garlenku?Áno dakujem za odpovedMrkám

sona7, St, 09. 09. 2009 - 19:48

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev Lillyyyy sa neozvala ,chystam sa v piatok,potom ti napisemMrkám

Sigetka, Ne, 13. 09. 2009 - 16:48

Garlenka sa od originál Marlenky(dostať ju v Metre) naozaj trochu odlišuje,už mnohí sa pokúšali prísť na to, čím to je, ale to nevadí. Aj tribitka je trochu iná ako čokoláda tribitka a tiež to nevadí. Obidva sú perfektné a je úžasné, ako my laici podľa chute vieme vymyslieť niečo, čo je dosť podobné a taaaaké dobréééééé. Z tej licencie ja aj tak nič nemám a ani mi nechýba.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama