Marlenka ,garlenka

Popis

Recept na cesto som okukla z rus. internetovej stránky a doplnila som ho anglickoslovenským karamelovým krémom, no a ako prišiel k menu si tu prečítajte!
Marlenka ,garlenka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

160g masla
4 pl medu
200g kr. cukru
3 vajcia
1 pl octu
1 pl sody bikarbony
asi 950g hl. múky
,3 pl kr.cukru,100g masla,1 salko
3 pl hl. múky pol litra mlieka, 250g masla
troška čok. polevy

Inštrukcie

Sodu s octom si pripravíme do pohára,nad parou pomaly zohrejeme za stáleho miešania maslo, med, cukor a vajíčka, pridáme ocot so sódou a miešame kým sa nespení, ihneď odstavíme, necháme trošku vychladnúť a spojíme s múkou na tuhé,no nie tvrdé cesto, množstvo múky sa može mierne meniť podľa veľkosti použitých vajíčok, pod misou necháme stat 1 hodinu, potom si cesto rozdelíme na 7 až 8 častí, každú vyvalkáme, najlepšie na opaku plechu upecieme asi na 190tke veľmi rýchlo asi 4 min.KRÉM z hl. múky a mlieka uvaríme kašu, vychladnutú spojíme s maslom, pripravime si do kastróla na malý oheň a stále strážime cukor, mal by byť hnedý, ale nemusí,100g masla, keď sa spustí pridáme neskaramelizované salko a miesame, kým jemne nezhnedne, ked vychladne spojime s kašou vymiešanou s maslom, mozte si pridat pr. cukor a tiež karamelový krém si možete pripravit podľa seba, naplnime 7 plátov, posledný pomrvíme na vrch a pofŕkame čokoládou, tiež sa može posypať orechami, podľa rus. receptu sa má variť krém zo smotany, hl. múky a troch vajec,plus este 200g cukor, čo ja nedávam. Stačí salko a hnedý cukor

Poznámky

Celý múčnik necháme stáť aspoň 12 hodín na chladnom mieste, ak ho chcete mať luxusný, pofŕkajte každý plát pod plnku rumom,lekvár sa neodporúča!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Gika,Marlenka je ARMENSKY zakusok (nie rusky,slovenskoanglicky atd...) s recepturou,ktora je utajena a vobec sa nepodoba na ten,ktory uvadzas pod menom MARLENKA.
Verim,ze tvoj recept je dobry,aj krem je zaujimavy, ale nie kazdy medovy zakusok sa moze volat MARLENKA...preto existuju autorske prava. A Marlenka je cerstifikovana.
Staci citat informacie na krabici Marlenky.(flower) KvietokKvietok

keby ho išla patentovať tak nepoviem nič, ale ty tu píšeš ako keby sa už mal vyrábať len ten jej recept. Keby som si toto celé nečítala včera, tak dnes ked som pozrela na názov koláča, tak by som sa ani nemrkla do receptu, lebo by som nevedela čo to je za čudo. Takže ked si ho ona nazvala Marlenka, tak nemyslím že ju ide niekto zažalovať za názov.
To si mám v mojom receptári premenovať všetky koláče ktoré vyrábajú veľké cukrárne??? PohodaPohodaPohoda

Ja len detail, keď je tá receptúra utajená, ako vieš, že moj recept sa originálu vobec nepodobá:-D Veľký úsmev ,na internete je množstvo receptov s rovnakým názvom a ženy, čo podľa nich pečú nepáchajú trestný čin! Je predsa užasné kombinovať a spájať rozne chute, len to, čo nám dáva slobodu a voľnosť možeme robiť s radosťou a láskou(sun) SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

ahoj Gika, mne nevadí, či to je pravý recept alebo nie, ja ho určite vyskúšam...((sun) SlnkoSlnko

Gika, dík za recept, určite ho vyskúšam recept vyzerá veľmi dobre, a z Lillyyyyyy, si nič nerob, to je profesionálna deformácia,(y)

Ze by deformacia???Hmm,mozno,:-P Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ale bohuzial,pravda je ta,ktoru som napisala;-)
Prijemne pecenie prajem Vstekym(sun) SlnkoSlnko

tú pravdu ti neberiem, ale Gika sem dala recepť ktorý jej chutí, a dokazovať kto má pravdu v tomto prípade nie je potrebné,:-P

Gika, ten recept znie dobe...asi sa neovládnem a vyskúšam ho...(giggle) a čo sa tých pravosti, priznám sa je mi to jedno... v prípade zákuskov...autorské práva, to je určite každej jasné ale na druhej strane povedzme si úprimne, koľko receptov má názov podľa nejakého originálu... určite ani jedna z nás neuverejní recept pod "prevzatým názvom" z nejakých nekalých dôvodov ale preto, že našla, vymyslela či od niekoho dostala výborný recept a chce sa s ním pochváliť a podeliť sa s nami o neho... a ja si tento recept pomenujem podľa Teba ak dovolíš... nebude to MARLENKA ale GARLENKA (prevzaté G z Gika)...(rofl) Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe a bude to originál... Chichocem saChichocem saChichocem sa nenechaj sa znechutiť...pečme s radosťou...(heart) Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Ďakujem krásne, skutočne nezáleží na názve, ale či to človek upečie s láskou, pravdou je ,že som ten recept nechcela sem ani poslať, lebo tu čítam rozne reakcie, ale bolo mi ľúto ženičiek,
ktoré ho stále pýtali...tak vy, ktoré ste ho chceli,nečítajte, ale pečte a kľudne si to upravte podľa seba aj mu zmente meno, len nech sa vám podarí:-* BozkávamBozkávamBozkávamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Čavte žienky, ten recept som sem napísala, lebo ste ho chceli na základe mojho obrázku a dosť mi to trvalo, moje recepty si upravujem sama a nezaujíma ma, čo si o tom kto myslí, ale ako to tu ľuďom chutí, jasné, že som názov mala dať do úvodzoviek, každý vie odkiaľ múčnik pochádza....moj recept je moj pokombinovaný recept z ruskej internetovej stránky a mojich skúseností z Anglicka a nikomu ho nevnucujem, dík za vaše názory.(heart) Zlomené srdceZlomené srdce

Árménsky supertajný, originálny, čo sa pečie v čechách Chichocem sa Poďme piecť a nie sa hádať a doťahovať...:-P

Môj názor!!!!!mna osobne nezaujima original recept a uz vobec ci je patentovany...ide mi vzdy o kvalitu ,aby chutil a ine mna nezaujima,takze vdaka za kazdy recept!:-*

Pohoda ...ani mňa nezaujíma ako sa čo volá ale ako to vyzerá a "hlavne" ,to najdôležitejšie :... ako chutí!!! Piekla som marlenku od evičky a mala tam maličkú zmenu ale tieto koláčiky sú veľmi chutné a verím,že aj ten tvoj je eňo ňuňo! Dôležité je nevšímať si takéto "zábrdáky". Dievčatá: " hlavu hore a hor sa do pečenia " ! PEČENIU ZDAR!!! BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

súhlasím super si to napísala ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoMrkám

Dievčatá, tiež sa pripájam. Tieto žabo myšie vojny iba kazia super atmosféru pečenia na tejto stránke. A kto sa chce handrkovať nech ide na pieskovisko a háda sa s malými deťmi o formičky. Mi to k životu nepotrebujeme. Dobre vravím? Hovk. Dohovoril som. Úsmev

dievcata pripajam sa k vasmu nazoru aj matulkovy,tebe
Gika dakujem za recept,urcite ho upeciem a aby sa tu nik nevzrusoval budem ho volat len Garlenka(rofl) Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ci je z anglicka ,francuzka,afriky mne to je jedno ja viem isto ze si pochutime:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoZlomené srdce

Ahojte, tak aky je vysledok tejto prestrelky? Vyskusal niekto Garlenku?(y) dakujem za odpoved;-)

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev Lillyyyy sa neozvala ,chystam sa v piatok,potom ti napisem;-)

tak fajn, nech sa Ti podari(cake)

Garlenka sa od originál Marlenky(dostať ju v Metre) naozaj trochu odlišuje,už mnohí sa pokúšali prísť na to, čím to je, ale to nevadí. Aj tribitka je trochu iná ako čokoláda tribitka a tiež to nevadí. Obidva sú perfektné a je úžasné, ako my laici podľa chute vieme vymyslieť niečo, čo je dosť podobné a taaaaké dobréééééé. Z tej licencie ja aj tak nič nemám a ani mi nechýba.

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.