reklama

marcipánová mašla

Pridal/a miri dňa 02. 09. 2008 - 22:44

reklama

Som tu po prvý krát a prvý krát idem robiť marcipánovú tortu. Strašne sa mi zapáčila mašla na torte,môžte mi poradiť ako na tú mašľu? Tortu by som obalila z postupov, čo som si tu našla, ale ďalej potrebujem pomoc,len z tej mašle mám obavu, a hlavne neviem ktorý z receptov bude na to najviac vhodny, aby sa mi dala tvarovať a držala ten tvar.Ďakujem za pomoc


reklama


reklama

Komentáre

Spagi, St, 03. 09. 2008 - 11:35

Ja som robila maslu skladanu z niekolkych sluciek. Jednu som robila s falosneho marcipanu zo suseneho mlieka a druhu som robila z K2 (ta z K2 schne dlhsie). Nie je to nic zlozite. Narezes si pasiky hmoty, konce prilozis k sebe, potries opatrne vodou a zlepis. Vzniknutu slucku polozis na hranu na podlozku, vyformujes ako sa Ti pozdava, popripade podopries a nechas ususit. Potom jednotlive slucky poskladas - najprv spodny kruh,potom vrchny. Slucky mozes upevnit trochou makkej potahovej hmoty, alebo vodou, popripade bielkom. Odporucam natrenovat dopredu - pred upecenim torty. Drzim palce. Mrkám

MITA, Pi, 03. 10. 2008 - 19:23

len tak sondujem,este mam malo skusenosti.mozno sa budete smiat,ale co je to toK2?Hambím sa

Spagi, Pi, 03. 10. 2008 - 20:51

Sonduj lepsie v "rady a postupy". Mrkám K2 je hmota na potahovanie.

ahojte všetky šikulky.klobuk dole pred Vašimi šikovnými rukami. Som tu nová a neviem kde skôr pozerať. Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama