reklama

marcipan-pomoooooc


reklama

Ahojte sikulky, prosim vas o jednu radu:Som zaciatocnik a zatial som skusila potahovat tortu s WI, ale teraz chce synovec marcipanovu, alebo z bielej cokolady. Videla som na stranke pecenie hrou, ze tam predavaju marcipan a bielu cokoplastelinu, viete mi poradit ako sa s tymito hmotami potahuje, Ci rovnako dobre ako s WI?
Alebo este ak mate nejaky dobry recept na marcipan, co sa s nim tak super potahuje, prosim napiste mi ho. Dakujem vam.

Pozrite si aj


reklama


reklama

fani, St, 04. 11. 2009 - 09:56

Netreba do pravého marcipánu zapracovať aj cukor?Torta Torta

kjanka, St, 04. 11. 2009 - 11:51

pravý marcipán má zloženie mandle a cukor v pomere 3:1, sladký je dosť, takže cukor netreba pridávať.
Ja by som sa skôr chcela spýtať, či sa s ním dá naozaj tak robiť ako s WI - z jednoliateho celku, pretože mne sa veľmi ťažko zrovnávali kraje, ked som ich spájala a nevyzeralo to dobre.Smútok

sona7, St, 04. 11. 2009 - 12:31

tento pravy marcipan ,sa musia mandle vymixovat, keby som mala potiahnut tymto pravym tortu tak aspon pol kg mandli vymixovat na kasu,v tescu predavaju pravy marcipan len taky sulek mozno 20dekovy a stoji okolo 56 sk...je to nakladne..ja som robila ale len ozdoby,pekne sa to vygulalo,ale potrebujes vela tej masy nech sa dari...

martah, St, 04. 11. 2009 - 13:12

Ja som poťahovala salkovým marcipánom, ktorý som si robila podľa receptu z tejto stránky a mne sa s ním robilo veľmi dobre. A chuťovo je tiež Áno Áno Áno

Pravý marcipán mám zo Zeelandie, predávajú ho v 12 kg balení. Kilo vyjde na 5,62 Eur. Keď to porovnáte s K2 nie je to až taký veľký rozdiel a je predsa len pravý. Pracuje sa s ním fantasticky. Ja používam len pravý marcipán a WI. Perličky sa mi z marcipánu robia ešte lepšie ako z WI. A dá sa vyvaľkať úplne na tenko, je elastický a nepotrhá sa. Ak sa náhodou niekde roztrhne, nie je problém ho zahladiť horúcim nožom alebo len žehličkou...toť moja skúsenosť, ja už isto za iné meniť nebudem a vyskúšala som už toho neúrekom.Slnko

kjanka, St, 04. 11. 2009 - 13:55

Ja ho mám tiež zo Zeelandie, ale bála som sa ho rozvaľkať natenko, nemám s ním skúsenosť. Som rada, že si mi poradila, ďakujem. Ale napíš mi, prosím Ťa, čo sú to tie perličky, píšete o nich a ja neviem, čo je to.

milenka, St, 04. 11. 2009 - 20:21

Dakujem vam velmi pekne, asi si kupim kilo na vyskusanieÚsmev.Mirčuš, mas prekrasne torty, mozem sa spytat ktoru si napriklad potahovala tymto marcipanom? Dakujeeem

milenka, St, 04. 11. 2009 - 23:00

Mirčuš, nadherne, si sikulka.Dakujem pekne. Uz len jedna otazocka, cim ho podsypavas?

Milenka Gustinom priamo na jedálenskom stole. Prajem veľa šťastia, odpísala som Ti aj na mailSlnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama