reklama

Marcipán -lesk

mejlin , 28. 02. 2009 - 13:35

reklama

Dobrý deň,
som tu prvý krát, torty máte všetky nádherné, aj my s mamou sme niekedy piekli, robili sme klasický marcipán suš.mlieko+prášk.cukor....
Chcela by som sa spýtať, či natierate marcipán, alebo iné hmoty, lebo ich máte krásne lesklé.
A ešte jedna otázka MMF hmota je biela aj keď sa rozpúšťajú ružové cukríky,alebo podľa farby cukríkov?

Ďakujem za odpoveď.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ahoj mejlin, ja konkrétne natieram poťahovú hmotu buď pár kvapkami oleja do neho si dám málilinko perlete a len jemne popotieram, potom sa to leskne, ale potieram len ružičky a ozdoby, zatiaľ, a s MMF ti nepomôžem, ešte som ju neskúšala, ale dievčence a chlapci ti určite poradia Slnko Slnko Slnko

mejlin, So, 28. 02. 2009 - 14:08

Ahoj, díky za odpoveď, chcem sa ešte opýtať na tú perleť, dostať ju kúpiť?

Jasné majú ich aj vo Formaxe, rámček tu vpravo dolu - ružový, alebo pán Stano, ale na toho momentálne neviem číslo. Keď nájdem, napíšem ti ho sem jo? Dúfam že som pomohla. Ináč tú perleť ja mám bielu, ale sú farby rôzne perleťové ale aj bez perlete, teda prachy. Keď by si mala ešte otázky, napíš, pokúsime sa poradiť.Slnko Kvietok Torta

mejlin, So, 28. 02. 2009 - 14:15

Ahoj, dík za odpoveď, chcem sa ešte opýtať na tú perleť, kde ju zohnať?

Nájdí si príspevky podla kľúčovych slov arschmalow...........tu v pravo

ja MMF natieram olejom ale len niekedy niekedy chcem matný povrch ale natieram to az ked je tochu stuhnuté pre istotu aby sa mi to nezačalo topit

Mejlin, ja robím mliečny marcipán ( suš.mlieko,práš.cukor a bielko ) a farbím ho práškovými farbami z drogérie a keď potrebujem tmavšiu farbu tak ho iba natriem štetcom a rozrobenou farbou. No zostane potom lesklý.

mejlin, So, 28. 02. 2009 - 20:33

Díky za odpoveď,máš krásne torty, klobúk dolu. Ja som tiež niekedy robila torty, marcipán som miesila suš.mlieko, práš.cukor, cera. Poslala by som aj fotky, ale zatiaľ mi to nejde, len jedna sa podarila.
To bielko šlahané, alebo normálne.

Ja mám recept 6pol.lyžíc suš.mlieko,6pol.lyžíc práš.cukor a jedno normálne bielko. Všetko spolu vmiešať a podľa potreby pridať mlieko alebo cukor. Z odtučneného mlieka ti vydá viac marcipánu a netuhne tak rýchlo. Práškovú farbu si rozmiešam v troške horúcej vody ( asi 1/4 štamperlíka aj menej ) a prelejem si ju do malej flaštičky a potom už podľa potreby používam na farbenie marcipánu alebo na maľovanie. V poslednom čase skúšam aj gelovky z www.pečeniehrou.sk . Chce to iba skúšať. Ďakujem za kompliment ohladne tortičiek no na Bohuša a dievčatá ešte nemám, ale chce to iba robiť,robiť a skúšať, skúšať.Úsmev

Skús si urobiť vzorku z MMF - rozvaľkaj si kúsok hmoty a polovicu si štetcom natri vodou a druhú nechaj tak a uvidíš rozdiel. Nech sa Ti darí.

AnaP, Ne, 01. 03. 2009 - 22:55

Ahojky cukráročky!Som začiatočník v tejto oblasti .Máme internet iba dva týždne,a všetko je pre m§a nové.Pri mojej zvedavosti som sa náhodne dostala na túto stránku a moc sa mi zapáčila.Dnes som robila prvý pokus s marschmallow -tortičku pre moju vnučku Katarínku.Nie som v pečení začiatočník/na môj vek/ ale tieto nové spôsoby objavujem vďaka Vám!Až sa zadarí a získam zručnosť pošlem aj ja nejaké moje mlsky.Ešte raz vďaka za mlsanie očami!!!Vyplazený jazyk Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama