kremes
Pozrite si aj
ADKA RECEPT NAJDEš MEDZI RECEPTAMI v pravo.ak chceš navrchu peknú čoko,tak upečený plát lístkového cesta polrj roztopenou čokoládou a po stuhnutí nakrájaj na štvorčeky,ktoré poukladaj na už hotový krémeš a tak pokrájaj aj spodok,nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžem sa opýtať? Ako krájať lístkové cesto na kremeši aby sa nelámalo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja robím medový krémeš, lebo tiež neviem ako sa dá pekne nakrájať z lístkového.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento je recept je osvedčený, pečieme ho už veľmi, veľmi dlho. Upečime 2 lístkové cestá A tu je plnka:
1 1/2 l mlieka, 2 vanilk. cukre, 1 gustin, 6 vajec, 30 dg kryštál. cukor.
1 liter mlieka dáme variť s kryšt. a vanilk. cukrom. V 1/2 litri mlieka si vymiešame celý gustin a 6 žltkov. Ked mlieko vrie vylejeme a uvaríme puding. Vymiešame sneh a pomaly ho vmiešavame do uvareného horúceho pudingu. Potom vylejeme na cesto a prikryjeme druhým.
Ak budeš piecť lístkové cestá tak ich ešte surové popichaj nožom, aby sa ti nevyduli pri pečení, potom by sa podľa mňa lepšie dávala čokoláda.
Ak ti môžem poradiť ked budeš vmiešavať sneh do pudingu daj si to všetko do nejakej obrovskej nádoby, aby si sa nepopálila pri miešaní ako ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Medový krémeš
Cesto: 450g hladkej múky, 150g práškový cukor, 50g maslo/hera/, 2vajcia,
2 PL medu, 2 PL mlieka, 1 ČL sódy - 2 pláty upiecť na opačnej strane pomúčeného plechu.
Krém: 1lit. mlieka 6 žĺtkov, 100g kryš. cukru, 4 PL hladkej múky, 3 PL
solamylu, 1 vanilkový cukor, 125g masla, 2-3 PL rumu - krém varíme 10 min na miernom ohni aby neprihorel a stratil múkovú chuť, potom do horúceho vmiešamie maslo. V recepte je nechať vychladnúť a tak dávať na plát ale ja ho dávam teplý nie horúci na plát aby bol hladký a nechám vychladnúť.
Šľahčka: 3-4 šľahačkové smotany /250ml/ prevarím deň vopred s 3 vanil. cukr. Vyšľahanú so stužovačom dám na vychladnutý krém a prikryjem druhým plátom, ktorý rovnomerne zaťažím /aby sa pláty nepovyhýnali/ a dám do chladničky, na druhý deň polievam čokoládovou polevou.PS: Pláty s plnkou zmaknú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence krémeš sa najlepšie nakrája tak,že pílkovým nožom nemôžete vôbec tlačit len krájajte tak akoby ste pílovali pílkou.A ako napísala Gabika vrchný plát si potrite čokoládou,nakrájajte a priložte na krém.Ale ja som robila už aj tak,že som si plát nakrájala na štvorce a na každý zvlášt som štetcom natierala čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím dunajské vlny,je to niečo podobné.Cesto robím odpalované /výborne sa krája/,potom krém z 3-4zlatých klasov,navrch šlahacku aspon 3-4ks /použivam sackove Dr.Oetker/ a navrchu dajsie cesto.Je výborny mojim chalanom velmi chutí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som minulý týždeň skúšala tento: https://www.letakytentotyzden.sk/lidl/vyrobene-na-slovensku-od-04-03-2019?page=19 a musím povedať, že teda dokonalosť. Určite som ho nepiekla naposledy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
potrebovala by som nejaky fajny a osvedceny recept na kremes...... a hlavne radu ako nan dat cokoladu aby to pekne vypadalo