reklama

Domáca Marlenka

Pridal/a mandula dňa 11. 02. 2009 - 07:19 - Recepty mandula
Domáca Marlenka, Recepty na zákusky, mandula

reklama

Super recept na domácu Marlenku. Určite sa oplatí vyskúšať.

Ingrediencie
100 gramov maslo
2 polievkové lyžice med
250 gramov kryštálový cukor
10 millilitrov ocot
1 polievková lyžica sóda bikarbóna
2 kusy vajce
700 gramov hladká múka
1⁄2 polievková lyžica kakao
Na ozdobu:
  čokoládový toping
50 gramov orechy nasekané
Krém:
200 gramov maslo
250 gramov orechy mleté
1 plechovka Salko
Postup

Cesto:

Sódu bikarbonu vymiešame s octom. Cesto pripravujeme nad parou. Maslo nakrájame na kúsky, dáme ho do hrnca, pridáme med, cukor, vajcia a vymiešame.

Zmes varíme za stáleho miešania až kým sa nespraví pena a masa nezhnedne. Potom odstavíme z pary.

Medzitým dáme variť Salko do vodného kupeľa na 3 hodinky, musi sa skaramelizovať.

Keď zmes na cesto mierne vychladne, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, necháme ho odležať hodinu na teplom mieste. Ak sa cesto drobí, pridáme trochu vlažného mlieka. Mlieko pridávame po troške až kým sa cesto nespojí do pevnej hmoty.

Po odležaní cesto narežeme na 8 častí a každú vyvaľkáme na tenký štvorcový plát. Pečieme na 180 st asi 3-5 min.

Krém:

Uvarené skramelizované Salko vylejeme do nádoby a spolu s maslom ho rozmixujeme, pridáme mleté orechy a plníme.

1 plat rozdrvíme a zmiešame s kakaom a posekanými orechmi. 7 platov rovnomerne natrieme, aj vrchný plát natrieme krémom, aby sa nám naň prilepila zmes orechov, korpusu a kakaa. Nakoniec pokrájame 7*4 a polejeme čokoladovým topingom. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
4 hod
Čas prípravy
4 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama