reklama

co je gustin,solamil a maizena?:


reklama

vysvetlite mi prosim co je co

Pozrite si aj


reklama


reklama

veva, Št, 22. 10. 2009 - 18:04

Gustin a maizena je v podstate to isté.Sú to kukuričné škroby,z ktorých sa varí napr.puding do plniek a Solamyl je zemiakový škrob.Z neho ked urobíš plnku tak je taká viac natahovacia (neviem to lepšie pomenovat Chichocem sa ) preto je skor vhodnejší na krém na likérové špice.
Snád Ti to niekto aj lepšie vysvetlíSlnko

sona7, Št, 22. 10. 2009 - 18:09

veva,ma pravdu,ja ale varim kase z maizeny,este som nepouzila solamil,to by ma zaujmalo,ci je solamil na krem ,lebo ja som niekde citala ze omacku zahustit solamilom,som zvedava co ine kocky napisuÚsmev Úsmev Úsmev

ketrin, Št, 22. 10. 2009 - 18:26

no ja som skúšala variť taký pudingový krém zo solmylu, mlieka a cukru, bol úplne bielučký, idálny na zdobenie, ale musela som dochucovať, lebo chuť to bohvieakú nemalo po vyšľahaní s maslom...veva máš pravdu v tom, že solamyl sa skôr hodí na zahusťovanie omáčok alebo ja ho dávam aj do pacu na čínu, po opečení ma mäskona sebe taký poprašok, je to fajne

ja pouzivam pravidelne solamyl na zahustovanie masa aj na cinu je idealny, aj ked mam trocha redsi gulas este ho dohustim solamylom, lebo uz sa mi stalo ze ked som zahustila mukou tak skysol..... a gustin a maizena je kukuricny skrob na sposob zlateho klasu... prednedavnom som sa tu na tejto stranke docitala-len uz neviem kde presne to bolo-ze ked sa spravi puding z gustinu je myslim svetlejsi ako z maizeny....Kvietok Slnko Kvietok

veva, Pi, 23. 10. 2009 - 10:20

presne tak z gustinu je svetlejší.Dokonca ked sa vyšlahá s maslom tak je biely ako šlahačka.Naopak zo zlatého klasu je puding žltý a ked chceš potom nejaký krém farbit na modro tak ti vznikne taká modro-zelená farba a nie pekná sýta zelená

Adka_lc, Št, 22. 10. 2009 - 18:50

da sa kupit v normalnomobchode gustina maizena,?.a mozem ho teda nahradit zl.klasom,?

veva, Pi, 23. 10. 2009 - 10:17

ano dá sa kúpit bežne v potravinách a možeš ho takým istým množstvom nahradit zlatým klasom

Ano Zlaty klas je idealny. Gustin je od Dr. oetkera-ak dobre viem, dostať ho aj v bežných potravinách. Ja používam tzv. kuchynský škrob tak sa to u nás v nemecku volá na podsypávanie drevenej dosky ked valkám potahovaciu hmotu-cukor vysusuje, skrob az tak nie, potom zvysky "pozametám" so stetcom aby mi nevadili pri dalsom tvorení. Tiež do omáčok, lebo tu nebviem čo za muka maju, ale dam dost vela co na slovensku by som mala beton a trosku hustejsie to je-privarky tu mam ako riedke omacky :( A ja pouzivam to kremov pudingy-akakolvek prichut, najcastejsie vanilkový a ak chem coko- tak lyzicu preosiateho kakaa. Zlaty klas tu nie je. Varim vzdy s vodou a do toho pridavam maslo, alebo z ovocnej stavy, podla toho aku plnku chcem.

sona7, Št, 22. 10. 2009 - 19:06

pozor zlaty klas je zlty a maizena je biela...tak ked robis biely krem doporucujem maizenu....

Adka_lc, Št, 22. 10. 2009 - 20:57

a v obchodoch je maizena pod tymto nazvom???,lebo som sa s tym este nestretla.....aj ked som ani nehladala... ja sa len ucimÚsmev

Adka_lc, Št, 22. 10. 2009 - 20:58

a este som vam chcela povedat ze ste strasne sikulky a ze mi strasne velmi pomahate....ste moje ucitelkyÚsmev

v každých bežných potravinách sú dostať tieto škroby, balené sú väčšinou v krabičkách. Ešte sa môžeš stretnúť so škrobom Amylon, čo je tiež zemiakový škrob, ibaže český výrobca.

erika43, Št, 22. 10. 2009 - 23:08

Daj si do googlu solamil,gustin....všetko ti pekne ukáže,krabičku,popis.Budeš aspon vedieť ako to vyzerá.Slnko Slnko Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama