Citrónovo-tvarohové rezy...

Popis

Koláčik u nás veľmi obľúbený pre jeho sviežu a ľahkú chuť

Citrónovo-tvarohové rezy... - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojČasopis
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

8kusyvajec
160gramovpolohrubej múky
160gramovpráškového cukru
2polievkové lyžicevody
1čajová lyžičkacitronovej kory
1štipkakypriaceho prášku
2čajové lyžičkyvanilínového cukru
250millilitrovmlieka
1kusZlatého klasu
60gramovkryštalového cukru
2čajové lyžičkyvanilín. cukru
200gramovmasla
250gramovtvarohu
100gramovprašk. cukru
 kusšťava z 1/2 citróna
100gramovpalmarinu
300gramovpráš. cukru
5polievkové lyžicecitrón. šťavy

Inštrukcie

Cesto:

Z bielkov a 40 g práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky, zvyšný cukor, vanilínový cukor a vodu vymiešame do peny. Múku zmiešame s kôrou z citróna a s kypriacim práškom a nastriedavo s bielkami zľahka vmiešame ku žĺtkom. Cesto si rozdelíme na tri časti a každú zvlášť upečieme na papieri na pečenie, 230 stupňov - 5 až 7 minút. Pláty necháme vychladnúť.

 

PLNKA:

Zo Zlatého klasu, mlieka, vanilínového cukru a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom dopenista, prišľaháme citrónovú šťavu, a puding. Nakoniec krátko všľaháme tvaroh. Plnku rozdelíme na dve časti. Jednu natrime na spodný plát, priložíme druhý plát, stiahneme papier, natrieme zvyšok plnky, priložíme tretí plát, na chvíľu zaťažíme, potom odstránime papier a polejeme polevou...

 

POLEVA: Maslo, cukor a šťavu vyšľaháme dohladka a netrieme na zákusok, necháme stuhnúť v chlade a pokrájame...

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Áno

vyskusam, vdaka za receptik ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

lákavýýýý

Vyplazený jazykÁnoTlieskamVyplazený jazykÁnoTlieskam

mňam-dakujeeem ÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoTlieskamTlieskamBozkávamBozkávam

Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce Ďakujem... KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Robila som už 2x. Druhý krát som ho urobila z dupla dávky na celý plech. Je ozaj svieži a vynikajúci. SlnkoSlnkoSlnko

ÚsmevÚsmevÚsmev som rada, že zachutil... Bozkávam

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

ÁnoÁnoÁno

KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce Ďakujem... KvietokKvietokKvietok

Mariolka, že mňaaaam... Úsmev Pochválili ho .. . aj bezplatnú reklamu som Ti na neho urobila v cukrárni...:-D
Mňaaaam... ÚsmevTlieskamTlieskamTlieskam

Hambím saHambím saHambím sa Ďakujem, stefanie /aj za reklamu Chichocem saChichocem sa (giggle)/ som rada, že chutil MrkámZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Tuto v cukrárni na stránke... Hambím sa

Úsmev Aj to sa ráta... Mrkám

Ďakujem určite vyskúšam Kvietok

určite skúsim ale chcem sa spýtat to je množstvo na ako velký plech???

ja ich pečiem na plechu 36x36 cm a sú vysoké cca 4 cm... Mrkám

Ďakujem Úsmev

Veru, stefanie ma nalakala a piekli sme ho vtedy v Cukrarni spolu Chichocem sa ...je fantastickyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, aj mojim susedkam chutil (giggle)...zjedol sa cely plech este v ten den, dakujem za recept! ObjímamZlomené srdceObjímam

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe Tak to som veľmi rada... ÁnoÁnoÁnoÚsmevÚsmevÚsmev

a ta poleva stuhne?Palmarin,cukor a citronova štava..Ešte by ma zaujimalo,či na 8 vajec nie je malo muky a cukru... Slnko

Majka, poleva pekne stuhne a múky ani cukru viac netreba - je to akurát... Úsmev

Vyzerá to super. Tlieskam Určite vyskúšam. Úsmev

Ach tieto citrónky Bóóžsky chutili s citrónovou polevou z T Fornaxu, dnes som to piekla a sú fuč Tlieskam zajtra musím znovu niečo mňamkové napiecť, Áno

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.