biely povlak na čokoláde
Pozrite si aj
Biely povlak je, ak sa nemylim vyzrazany tuk, mne sa to stalo, ked som prilis rychlo vychladila torticku s polevou... skus nahriat fenom, roztopit trosku, malo by sa to stratit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, robí to najčastejšie prudká zmena teploty - čokoládu treba roztápať pomaly, najlepšie nad parou roztopiť polovicu a tá druhá polovica sa roztopí len teplom tej prvej. Píšem to ako hotentót, dúfam, že je to zrozumiteľné. Tiež tortičku poliatu čokoládou nedávať hneď do chladničky, najlepšie je nechať stuhnúť mimo chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak, zle vytemperovana cokolada... cokoladu nahriat na 45°C stale miesat, prisypat nerozpustenu cokoladu - tym sa prudko znizi teplota. Volá sa to očkovanie cokolady. Čokoladu treba miesat, tym ziskava lesk. Nech sa ti dari.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mna by zaujimalo, ci ked uz raz chyti biely povlak, tak ci sa to da zachranit, alebo je lepsie zacat nanovo a tuto cokoladu pouzit inak.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, za rady, hej mali ste pravdu, bola to zle temperovaná čokoláda. Už je to v poriadku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá a chlapci , potrebujem pomoc. Rozpustila som čokoládu a po vychladnutí sa na nej vytvoril biely povlak. Má s tým niekto skúsenosť? Čo mám s tým robiť? Dá sa tomu predísť?