reklama

biely povlak na čokoláde

Vesna , 20. 06. 2013 - 18:40

reklama

dievčatá a chlapci , potrebujem pomoc. Rozpustila som čokoládu a po vychladnutí sa na nej vytvoril biely povlak. Má s tým niekto skúsenosť? Čo mám s tým robiť? Dá sa tomu predísť?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Biely povlak je, ak sa nemylim vyzrazany tuk, mne sa to stalo, ked som prilis rychlo vychladila torticku s polevou... skus nahriat fenom, roztopit trosku, malo by sa to stratit Kvietok

presne tak, robí to najčastejšie prudká zmena teploty - čokoládu treba roztápať pomaly, najlepšie nad parou roztopiť polovicu a tá druhá polovica sa roztopí len teplom tej prvej. Píšem to ako hotentót, dúfam, že je to zrozumiteľné. Tiež tortičku poliatu čokoládou nedávať hneď do chladničky, najlepšie je nechať stuhnúť mimo chladničky.

presne tak, zle vytemperovana cokolada... cokoladu nahriat na 45°C stale miesat, prisypat nerozpustenu cokoladu - tym sa prudko znizi teplota. Volá sa to očkovanie cokolady. Čokoladu treba miesat, tym ziskava lesk. Nech sa ti dari. Úsmev

maratmi, Ne, 23. 06. 2013 - 09:49

mna by zaujimalo, ci ked uz raz chyti biely povlak, tak ci sa to da zachranit, alebo je lepsie zacat nanovo a tuto cokoladu pouzit inak.

Vesna, Po, 24. 06. 2013 - 13:16

ďakujem, za rady, hej mali ste pravdu, bola to zle temperovaná čokoláda. Už je to v poriadku.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama