reklama

bezlepková torta....


reklama

babenky, prosím Vás, dostala som objednávku na bezlepkovú tortu...viete mi niektorá poradiť nejaký dobrý recept aj na korpus aj plnku...môžu obyčajné maslo?? ďakujem Vám za pomoc...ste zlaté... Slnko Váľam sa od smiechu po podlahe Tlieskam

Pozrite si aj


reklama


reklama

Macka, St, 21. 11. 2012 - 22:28

Ja som niekoľkokrát robila jednej rodine bezlepkovú tortu, ale múku si doniesli - je dosť drahá. Piekla som klasicky ako z obyčajnej múky, na prekvapenie sa mi cesto dobre aj upieklo aj krájalo, len je také jemnučké. Daj si pozor na prášok do pečiva ak ho dávaš, použi len Oetker - ten je miešaný s kukuričným práškom ostatné sú s pšen.múkou to nesmú. Čo sa týka plnky tak som robila parížsky s maslom a zeesan. Pre istotu sa ich spýtaj čo môžu. Pokiaľ viem oni nesmú len výrobky kde je použitá klasická múka - obsahuje lepok, takže do plnky zlatý klas v pohode.

tinka24, Št, 22. 11. 2012 - 06:27

Bozkávam ďakujem Macka, srdečne...fakt si mi pomohla..si veľmi zlatá...isto ich budem kontaktovať. Chcú to na január, ešte mám dosť času, ale radšej pre istotu, nech môžem kľudne spávať.Prajem pekný deň... Kvietok Slnko Tlieskam

haluzka, Št, 22. 11. 2012 - 07:07

ahoj ja som tiez robila bezlepkovu a jedine co bolo ine, tak ta muka a prasok do peciva, inak som vsetko robila rovnako ako pri normalnej torticke Torta Áno

EmilyM, Št, 22. 11. 2012 - 08:31

ahoj robila som už niekoľko bezlepkových tort, nakoľko mám kolegyňe bezlepkáčky. Veľmi dobré recepty na piškótu uverejnila BEA 40 sú ozaj perfektné. Nájdeš ich v korpusoch boli pridané 06.10.2010. Torta Tlieskam Tlieskam

AmikaH, Št, 22. 11. 2012 - 08:32

Pošlem Ti emailom recept na bezlepkový korpus, ktorý mám z Netu. Piekla som ho už. Múka je nahradená Solamylom a vanilkovým pudingom. Je veľmi jemnučký ale chuťovo dobrý. Našim prekážala iba vôňa citronovej kôry v tom, tak nemusíš ju tam vôbec dávať alebo iba štipku. Pre celiatikov treba používať výrobky Oetker (vanilka, prášok do pečiva, puding, Solamyl)
Máme v rodine dve celiatičky tak trocha to poznám. Slnko Slnko Slnko

tinka24, Št, 22. 11. 2012 - 10:24

babenky, ste strašne zlaté, som rada, že táto stránka jestvuje...ste poklad...hádam to zvládnem...ĎAKUJEM...

Bea40, Št, 22. 11. 2012 - 11:00

Tinka, pýtaš sa: môžu obyčajné maslo? - to sa nás nepýtaj, opýtaj sa zákazníka, lebo sú bezlepkáči, ktorí majú problém s lepkom, ale aj skúpina ľudí, čo má okrem lepku aj alergiu alebo intoleranciu laktózy.

Ja uz rok peciem bezlepkove zakusky,manzelovy diagnostikovali celiakiu.Mam univerzalny recept na piskotu:6 vajec, 6 PL krys.cukru,3 PL vody, 6 PL bezlepkova muka /ja davam MIX C /,1/2 čl kypriaci prasok,ked potrebujem pridam 2 PL kakaa alebo čast muky nahradim orechami a pod.Zakusky jeme aj s detmi ,ktore nemaju celiakiu a nosim zakusky celej rodine a este nikdo nepovedal,ze to je citit inou mukou.Este k tomu maslu vela ludi co trpi celiakiou mavaju aj alergiu na mliecne vyrobky,treba sa informovat.Vela stastia

ahoj Tinka, moj vnuk ma bezlepkovu dietu a ja mu robievam takuto
20 dkg praskovy cukor,20 dkg masla,20 dkg mleteho maku,20 dkg mletych mandli,5 vajec, 1 balicek vanilkovy cukor,stipka soli
cukor,maslo a zltka vymiesat do penista pridat sneh z bielkov a pridavot raz mak a raz mandle do zltkovej masy.piect pri 150 stupnoch 75 minut.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama