Aký korpus na stredné srdce?
Pozrite si aj
nedavaj moc kypriaceho prasku,ja davam iba na hrot noža a mam pekne rovne korpusy.. co sa tyka vajic, robila by som z 10 ak chces prekrojit 3 krat a na každe vajce davam lyzicu muky a cukru.... ja som iba začiatočnik, nech ti poradia šikovnejsie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja PDP vobec nepouzivam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem aj tak neviem preco ale strasne malo mi to pripada len na lyzicky..
ale niekedy to skusit musim..:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nieje to malo,myslim polievkove ,take kopcovite...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez by som aspon z 9-10 vajec robila do stredneho srdca...a tiez robim "lyzicovy" korpus, vyhovuje mi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím z 9 vajec, PDP dávam len polovicu, cesto sa našľahá, aj voda ho nakyprí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja robím "lyžicový korpus, bez PDP,ak chceš trošku hustejšie cesto,pridaj trošku oleja.Srdce-10 vajec,piecť pomaly na 160 -170 st.krásne sa zdvihne a vyrovná.Želám príjemné pečenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
okej babulky dám na vase rady..:) a vajicka slahate zvlast zltka a bielka alebo spolu ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak naslahas zvlast, budes mat nadychanejsi korpus... ja slaham iba bielky, zltky do nich rucne vmiesam, i muku s troskou PDP a trolinkou oleja... drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tortu robím, resp. pečiem tak, že si vymiešam 10 vajec, na jedno vajce dávam 3 dkg cukru, 1/2 dcl teplej vody, toľko isto výberovej múky ako cukru, PDP, z bielok urobím sneh. Potom si pripravím formu a z pripravenej vymiešanej masy dám do tortovej formy iba časť vymiešanej hmoty, napr. z troch vajec, upravím - roztriem a dám upiecť. Upečiem si tak korpusy, ktoré netreba krájať. Ak mám dve rovnaké tortovnice, pečiem v obidvoch naraz. Po upečení vyklopím upečený korpus vrchnou časťou dolu a nechám vychladnúť. Prípadná bublina sa tak vyrovná. Korpus nekrájam, podľa veľkosti tortovnice z 10 vymiešaných vajec upečiem aj 4 korpusy. Pečenie je veľmi rýchle a nemusím sa báť toho, že korpus bude zvrchu upečený a vo vnútri bude cesto surové. Potom si upečené korpusy poukladám na seba a zistím, či mi ešte treba nejaké dopiecť. Ak áno, vymiešam si 3,6, alebo 9 vajec, podľa toho, akú tortu chcem mať vysokú.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no idem na to...uvidime ako sa podari vyuzijem vsetky moznosti co ste mi dali..:)))dakujem vam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babulky potrebujem radu mam piect dve samostatne srdcia na svadbu a potrebujem poradit kolko muky a cukru na 6 vajicok...
a bude to dost aby bola ako tak vysoka a dala sa prekrojit na min 2-3x? jeden korpus by som robila mramorovy a druhy obyc.piskotu co robit aby som mala pekne rovny povrch a nie vyduty? nejaka finta? :) Dakujeeeeem 