reklama

Aký korpus na stredné srdce?


reklama

Ahojte babulky potrebujem radu mam piect dve samostatne srdcia na svadbu a potrebujem poradit kolko muky a cukru na 6 vajicok... Prekvapenie a bude to dost aby bola ako tak vysoka a dala sa prekrojit na min 2-3x? jeden korpus by som robila mramorovy a druhy obyc.piskotu co robit aby som mala pekne rovny povrch a nie vyduty? nejaka finta? :) Dakujeeeeem Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

nedavaj moc kypriaceho prasku,ja davam iba na hrot noža a mam pekne rovne korpusy.. co sa tyka vajic, robila by som z 10 ak chces prekrojit 3 krat a na každe vajce davam lyzicu muky a cukru.... ja som iba začiatočnik, nech ti poradia šikovnejsie Veľký úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

lorinka, St, 02. 01. 2013 - 18:55

Tlieskam Tlieskam Dakujem aj tak neviem preco ale strasne malo mi to pripada len na lyzicky.. Chichocem sa ale niekedy to skusit musim..:)

Tiez by som aspon z 9-10 vajec robila do stredneho srdca...a tiez robim "lyzicovy" korpus, vyhovuje mi Úsmev

ja robím z 9 vajec, PDP dávam len polovicu, cesto sa našľahá, aj voda ho nakyprí

NIELA, Št, 03. 01. 2013 - 13:10

Aj ja robím "lyžicový korpus, bez PDP,ak chceš trošku hustejšie cesto,pridaj trošku oleja.Srdce-10 vajec,piecť pomaly na 160 -170 st.krásne sa zdvihne a vyrovná.Želám príjemné pečenie.

lorinka, Št, 03. 01. 2013 - 17:09

Áno okej babulky dám na vase rady..:) a vajicka slahate zvlast zltka a bielka alebo spolu ? Chichocem sa

Ak naslahas zvlast, budes mat nadychanejsi korpus... ja slaham iba bielky, zltky do nich rucne vmiesam, i muku s troskou PDP a trolinkou oleja... drzim palce Mrkám

Ja tortu robím, resp. pečiem tak, že si vymiešam 10 vajec, na jedno vajce dávam 3 dkg cukru, 1/2 dcl teplej vody, toľko isto výberovej múky ako cukru, PDP, z bielok urobím sneh. Potom si pripravím formu a z pripravenej vymiešanej masy dám do tortovej formy iba časť vymiešanej hmoty, napr. z troch vajec, upravím - roztriem a dám upiecť. Upečiem si tak korpusy, ktoré netreba krájať. Ak mám dve rovnaké tortovnice, pečiem v obidvoch naraz. Po upečení vyklopím upečený korpus vrchnou časťou dolu a nechám vychladnúť. Prípadná bublina sa tak vyrovná. Korpus nekrájam, podľa veľkosti tortovnice z 10 vymiešaných vajec upečiem aj 4 korpusy. Pečenie je veľmi rýchle a nemusím sa báť toho, že korpus bude zvrchu upečený a vo vnútri bude cesto surové. Potom si upečené korpusy poukladám na seba a zistím, či mi ešte treba nejaké dopiecť. Ak áno, vymiešam si 3,6, alebo 9 vajec, podľa toho, akú tortu chcem mať vysokú.

lorinka, St, 09. 01. 2013 - 17:58

no idem na to...uvidime ako sa podari vyuzijem vsetky moznosti co ste mi dali..:)))dakujem vam.. Bozkávam

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama