zelatinova potahovka bez glycerinu
Pozrite si aj
myskatoppo, ja som glycerín do želatinovky nikdy nedávala- lebo som ho nemala . Ja som robila z klasika želat.prášku, medu a trocha masla. Cukor musíš pridávať postupne a koľko si žiada, práve aby si to s ním neprehnala a netrhala sa ti- nemusí to byť nutne tých 450g, môže byť viac aj menej, podľa konzistencie. V pohode sprav ráno a večer s tým môžeš poťahovať, aj keď asi neuškodí, keď si spravíš deň vopred. Veľa zdaru
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robím želatinovku už dlho a glycerín som prestala dávať. Kdesi tu som sa dočítala, že to ide v pohode aj bez neho, tak som skúsila a odvtedy nedávam. Nevidím v tej poťahovke žiadny zásadný rozdiel, keď sa dá a keď nie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jejda no super no som moc rada, ja si ulahcujem pracicku, ze davam vymiesat do masinky na chleba, ale dam tam teda menej cukru a pridam torsicka masla. dam vymiesat a rucne potom dorobim
. prave si ma testuju, ccu do restiky jednoduchu torticku. ale ja si asi budem objednavat wi. kedze ma to vyjde drahsie doma robene. tu praskovy cukor kilovy nie je..a kupujem 125 g 0.85 eu.strasna palka. a wi som skusala a je super..len sa mi zrovna na protivu minula:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este jedna vec...hmotu mam dat oddychnut do chladnicky a pred robenim na par sek ohriat v mikro?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj myskatoppo
ja robievam len zelatinovu potahovku.Tu na tejto stranke som si raz nasla recept : 75g medu, 75g vody,10g mletej zelatiny a asi 900g praskoveho cukru no a aromu podla chuti. Vo vode nechat na 10 min. napucat zelatinu.Na jemnom plameni rozpustit zelatinu,pridat med,aromu a uz len miesat s cukrom.Ked si das do vyhladavaca,najdes niekde urcite tento recept aj s postupom ( obrazkami)
.
Ja robievam uz len tento.Robi sa mi s nim velmi dobre.Ked mam doma glycerin tak dam tu kavovu lyzicku do vnutru a ak nemam,tak robim bez. Rozdiel je len v tom,ze s tym glycerinom je ta potahovka taka elastickejsia.
Inac ja davam do nej citronovu aromu.Nam to takto velmi chuti.Trochu kontrast k tomu sladkemu a este som s zvykla tak tych asi 60g praskoveho cukru vymenit za kukuricny alebo zemiakovy skrob ( podla toho,co mam doma) Nie je ta potahovka potom az taka sladka,ale je super.
Tak nech sa ti vydari.Drzim palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ach ano,ja hmotu potom dam do sacku a necham odychnut pri izbovej teplote.Do chladnicky nedavam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no takze som to nejak zvladla, pridala som tam maslo. pouzivam platkovu zelatinu, kedze tam v recepte som mala tuto(nasla som ho na nejakej anglickejs tranke davnejsie)a s praskovou sa mi prilis trhal. ale mozno ze som jue nenechala napucat. potahovka bola o dost lepsia s maslom ako bez
. glycerin si dam urcite kupit ...ked ma pojdu sem navstivit, kedze teda by bola pastuckejsia
. ale potiahnut tortu som potiahla, nepraskla mi potahovka a aj som ju otalcila, mozete kuknut tu torticku co mam v obrazkoch bielo cervenu jednoduchu. dokonca som rozbehnuta skusila aj cokohmotu na druhu, tak som spokojna a stastna
))) dakujem moc o pomoc. nabudece necham teda hmotu odpocinut len pri izbovej teplote, kedze som ju po ladnicke davala do mikrovlnky. a henulka aj ten napad so skrobom je super musim vyskusat...je to fakrt sladke a zvcsa potahovku ludia nechavaju.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ludkovia, potrebujem surne mensiu radu. idem robit domacu zelatinovu, ale nemam glycerin(tu v ita v lekarni na mna zatila len kukali ze co to chcem). tak som chcela vediet ci sa da nahradit niecim.
alebop som kedysi skusala jeden recept co som nasla na nete:30g vody,5g platkovej zelatiny, 50 g medu, 450g cukru. len si pamatam, ze sa mi trhala ked som sla potiahnut. ale to by sa dalo vyriesit, ze by som ju este viac miesila? a mozno som rozmyslala pridat lyzicku masla...mhlo by byt?
ci sa najde nejaka nahrada za glycerin?
a este jedna otazka, musim ju robit den vopred? nestaci spravit rano a potahovat vecer?