
Pre milovníkov tvarohovo-kokosovo-ananásovej kombinácie chutí
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
120 | gramov | hladká múka |
30 | gramov | kakao |
5 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
1 | kilogram | tvaroh jemný |
2 | balíky | Puding Olé kokosový |
4 | polievkové lyžice | kokos strúhaný |
1 | plechovka | ananás |
cukor | ||
1⁄2 | deciliter | kokosový likér |
Na ozdobu: | ||
šľahačka | ||
ananás |
Cesto:
Vyšľaháme 5 ks bielkov a cukor na tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtka, olej a nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s PDP a kakao. Vylejeme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 160 st. cca 30 minút.
Plnka:
Vymiešame tvaroh s cukrom, kokosom a 2 balíčkami Olé puding bez varenia. Môžeme pridať aj šťavu z ananásového komopótu. Ananás nakrájame na malé kocky a časť si necháme na ozdobenie. Môžete kombinovať tvaroh s mascarpone alebo jogurtom, či kyslou smotanou.
Vychladnutý korpus pokropíme kokosovým likérom (môžeme použiť biely rum). Navrstvíme plnku a necháme v chladničke cca 2 hodinky stuhnúť. Pokrájame na rezy, ozdobíme (čokoládou, šľahačkou, kúskami ananásu...).
Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.