
melisa
Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti a hodia sa aj ku kávičke.
Cesto: | ||
600 | gramov | hladká múka špeciál |
300 | gramov | Palmarin |
200 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
6 | kusy | žĺtok |
4 | polievkové lyžice | mlieko |
Bielková pena: | ||
6 | kusy | bielok |
300 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
4 | polievkové lyžice | vlašské orechy nasekané |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | gramov | maslo |
Cesto: Palmarín, preosiatu múku s práškom do pečiva, práškový cukor, mlieko a žĺtky vymiesime na hladké cesto. zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
Potom ho rozdelíme na 3 časti, každú časť rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme bielkovým snehom asi 1 cm od okraja, aby sa sneh neroztiekol a posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
Upečieme a necháme vychladnúť. Plech rozmer rozmer 28x38 cm, teplota 180°C 20 minút. Údaje sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou.
Bielková pena: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor na hustú penu.
Plnka: V časti mlieka rozmiešame múku. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame mlieko s múkou a uvaríme na hustú kašu. necháme vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Spojíme na hladký krém. Rozdelíme na dve časti.
Ukladáme nasledovne: Prvý plát potrieme polovicou plnky, priložíme druhý plát, potrieme druhou časťou plnky a prikryjeme posledným tretím plátom. Mierne pritlačíme. Necháme postáť do druhého dňa. Pokrájame na rezy, sú výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty