Výborný orechový zákusok s lineckým cestom a žltkovou polevou.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
Linecké cesto: | ||
150 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
štipka | soľ | |
1 | kus | citrón - kôra |
1 | kus | vajce |
Orechové cesto: | ||
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
150 | gramov | polohrubá múka |
trocha | citrónová kôra | |
2 | polievkové lyžice | rum |
7 | kusy | bielok |
Poleva: | ||
7 | kusy | žĺtok |
300 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | rum |
Dokončenie: | ||
50 | gramov | čokoláda |
70 | gramov | vlašské orechy |
Inštrukcie
Recept na linecké cesto
z uvedených surovín vypracujeme mäkké cesto, zabalíme ho do fólie a uložíme asi na dve hodiny do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme plát a prenesieme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a na celý plát rovnomerne rozotrieme orechové cesto.
Recept na orechové cesto
maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme rum, citrónovú kôru, po častiach múku, orechy a tuhý sneh z bielkov. A koláč dáme piecť na cca 30 minút pri teplote cca 180°C, alebo podľa vašej rúry.
Recept na žĺtkovú polevu
Medzitým si pripravíme polevu. Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do hustého krému a primiešame rum. Polevu rozotrieme na upečený teplý múčnik a necháme mierne zaschnúť
Rezy nakrájame, pokiaľ je múčnik ešte vlažný. Po zaschnutí polevy nastriekame na kocky mriežku z rozpustenej čokolády a ozdobíme polovičkou vlašského orecha.

Recepty:
- prečítané 64217x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (5)