
Výborný karamelový zákusok
Korpus: | ||
300 | gramov | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
80 | gramov | cukor |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana |
Krém: | ||
50 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
500 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | maslo |
čokoláda |
Zmiešame múku s PDP, pridáme vajce, maslo, smotanu, cukor a vypracujeme tuhé cesto, ktoré odložíme na 30 min.do chladničky. Cesto rozdelíme na 4 časti a vyvaľkáme cca na 32x20 cm a upečieme pri 180º približne 5 min. aby bolo cesto svetlej farby.
V malej miske zmiešame múku, 120 g cukru s vanilínovým cukrom, postupne pridáme studené mlieko a dobre vymiešame. Na strednom plameni zkaramelizujeme 80 g cukru, do ktorého postupne vlievame zmes a za stáleho miešania uvaríme hladký krém. Do ešte teplého krému vmiešame maslo a necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý krém vymiešame ručným šľahačom.
Pláty naplníme krémom, vrchný zaťažíme a polejeme čokoládou. Vrch ozdobíme podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty