vytekanie štavy z pod poťahoviny
Pozrite si aj
čo si dala pod poťah?najlepšie je obyčajné maslo s pr. cukrom,ak si dala napr.tvarohovú či jogurtovú,tak tam bol problém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Napíš presne čo si robila, aký krém si použila, čím si obmazala tortu pod poťah.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pod poťahovinu som dala pudingový krém (4dcl pudingu a 250g masla + cukor). Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to preto. A určite si dala chĺpok hrubšiu vrstvu. Pod poťah musí ísť maslovejší, viac masla ako pudingu a najlepšie len tenučká vrstva. Iba toľko aby sa poťahovka prilepila. Ak robím pudingový krém tak do toho, čo ide pod poťah ešte prihodím maslo a prešlahám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem moc za radu, prave jednu robim tak to tak skusim, snaď sa mi to podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
torticka...ak robis pudingovy krem,treba dat rovnaky diel pudingu a masla,alebo ineho tuku,kto aky pouziva...nie kazdy robi s maslom ,a nie kazdy chce maslovu ...a potriet tymto pudingovym kremom celu tortu az je biela ,a nie iba trocha... a nieje pravda,ze treba tortu potriet vyhradne maslom s cukrom....pekny den ...taketo prispevky su na stranke,treba si vyhladat...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba minimálne pol na pol, lepšie je viac masla. Že tam môže ísť aj iný tuk je pravda, ale ona dávala maslo tak preto ho spomíname. A mám odskúšané, že pol na pol a hrubšia vrstva /teda tak, aby povrch bol biely/ síce neroztopí poťahovku tak, aby tiekla, ale poťahovka z vnútornej strany je taká akoby mazľavá a to sa mi nepáči. Predsa len, puding obsahuje tekutinu a poťahovka je z cukru. Ten tú tekutinu vstrebáva a roztápa sa.
Tortička a príspevky o krémoch pod poťahovku môžeš nájsť napríklad aj tu: http://tortyodmamy.sme.sk/forums/kremy/aky-krem-pod-potahovku a tak ako ti radí lia51, stále hľadať a čítať. Vždy sa tu nájde niečo zaujímavé čo nás posunie vpred. Neboj, ak upečieš svoju stú tortu už to bude brnkačka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kazuso, vidíš, ja som to s pudingovým ešte nikdy neskúsila
nemám nervy na to, že prídem ráno do chladničky a poťahovka sa mi prechádza po podložke
používam čoko-kakao-maslový krém a vyrovnám ním všetky nerovnosti a je aj chutný, nie je to iba maslo s cukrom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kramky, ty dávaš do toho aj vodu, ak sa nemýlim?/voda,kakao,maslo.../ A nerobí to problém?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
evik, nie nerobí, zatiaľ sa mi teda ešte ani raz nestalo
200g cukor krupica+30g kakao+80ml voda, rozpustíš, v horúcom roztopíš 100g čoko 52% a vychladené vymiešaš s 250g masla...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kramky, dˇakujem,vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vidíš kramky a ja som ešte nikdy neskúšala robiť iný krém pod poťah. Ja som sama sebu presvedčila, že stačí aj pudingový
Ale to asi nebude vec názoru, skôr by som povedala, že v mojom prípade sa jedná o lenivosť
Tortu prinútim, že musí byť pekne rovná a potom stačí natrieť len tenko a to už môže byť hocičím. Ja vlastne robím len takú akú my doma ľúbime, plnky málo a poťahovku vyhadzujeme. Tak čo sa budem tentovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte k tomu ovociu, čiže sa nemusím báť davať do plnky ovocie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kľudne daj,ale pozor,aby sa ti nedostala do kontaktu s poťahovokou,takže nedávaj úplne ku krajom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no baby, ja dávam pod poťah len maslo s cukrom a tiež sa mi už zopár krát stalo, že mi vytieklo spod poťahu trošku šťavy... a dodnes neviem, čo to...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zaťažiť do chladničky pred poťahovaním.Tam vytečie čo má
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o radu. Som začiatočníčka a pečiem len tak pre potešenie. Už sa mi dva krát stalo, že mi z pod poťahoviny začala vytekať sladká štava. Používam K2. Prvý krát som si myslela, že to spôsobilo ovocie v torte, ale keď sa mi to stalo druhý krát bola som zúfalá, lebo som tam žiadne ovocie nedala. Máte s tým niektorá skúsenosti? Ďakujem za každu radu, ktorú si veľmi cením.