reklama

vegan parizsky krem (bez mlieka)


reklama

Viem, ze asi nikto z vas sa nevenuje periprave veganskych tort (teda bez akychkolvek zivocisnych zloziek - mlieka, vajec, zelatiny atd...), ale aj tak sem pridam moj odskusany recept na cokoladovy parizsky krem, ktory je perfektny :) A mozno sa niekomu zide, ak budete robit tortu napr. pre alergika na mlieko...

  • 2,5 dcl rastlinneho mlieka (akekolvek - sojove, mandlove, ovsene...)
  • 400 g dobrej cokolady (zvycajne vsetky vysokopercentne su bez mlieka, ale napr. v lidi dostat kupit 200 g cokoladu na varenie, ma nieco cez 50% a neobsahuje mlieko)
  • 250 g rastlinneho margarinu (alsan bio je najlepsi)
  • 250 g praskoveho cukru
  • vanilkovy extrakt alebo rum na dochutenie (nie je nutne)

Rastlinne mlieko ohrejeme a privedieme k varu. Zalejeme nim cokoladu, ktoru sme si predtym nalamali do misky a miesame, kym sa uplne neroztopi. Odlozime do chladnicky do nasledujuceho dna. Vyberieme a rucnym slakacom poriadne preslahame, po mensich castiach zaslahame aj maslo (izbovej teploty - nakrajane na mensie kusky) a praskovy cukor. Nakoniec dochutime vanilkou, rumom alebo likerom podla chuti. Dobre je pridat aj stipku morskej soli, zvyrazni chuti dokolady.

Pekny den prajem :)

 


reklama


reklama

marta02, Po, 20. 07. 2015 - 18:27

je dobré vedieť aj takúto plnku, lebo sa môže zísť niekedy neskôr, vďaka,že si sa podelila o recept a skúsenosť s ním Mrkám

Kvietoksrdečná vďaka......práve toto potrebujem :) ........................a hľadala som všade:):)KvietokKvietokKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama