tvrdy domáci marcipan
Pozrite si aj
ahoj,ja som robila takyto: 20dkg sus.mlieka, 20dkg pr.cukru, 2lyzice oleja, 3lyzice medu, cca 40ml teplej vody (vodu pridavam postupne)...dobre sa s nim robilo aj ked stvrdol nebolo to zle,ozdoby fajn a ked som ho dala na tortu na krem tak nebol taky tvrdy,tym kremom trochu zmakne...ja som spokojna,a tento mi chuti najviac...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keď som s poťahovaním tort začínala aj ja som robila s domácim marcipánom, mala som recept od Arielll z mimibazaru (tuším je aj tu niekde) a tam šiel med len ako alternatíva pšeničného sirupu. Ja som to skúsila s kukuričným sirupom a šlo to veľmi dobre. Len ho vždy musíš poriadne zabaliť a keď je tvrdý tak trošku nahriať v mikrovlnke a s mokrými rukami spracovať. Tak ma od toho miesenia vždy boleli ruky, že si teraz hmoty len kupujem a majú veľa výhod ako - sú hneď k dispozícii a nie sú také sladké a krásne sa farbia. Z mliečneho marcipánu nebudeš mať nikdy krásnu bielu hmotu. Vyskúšaj aj ty smartflex velvet alebo PDT a uvidíš, že sa k mliečnemu budeš ťažko vracať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím tento, robí sa s ním dobre: 125 g suš. mlieka, 250 g práškového cukru, 1 PL medu, cca 3 PL vody-množstvo treba prispôsobiť podľa veľkosti torty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Smudlo 55 ja robím taký istý, ale pridám ešte 2 lyžice agátového medu. Na torte krémom trochu zmäkne a aj sa dobre krája. Ale už som tiež prešla na smartflex velvet vanilkový, všetkým chutí Skúšala som hmotu aj z marchmallov cukríkov,tá bola mäkká
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte...možno sa tu o tom už rozprávalo ale nevedela som to nájsť. Robila som domáci marcipan zo sušeného mlieka t.j. 150g praš. cukor, 150g sušené mlieko, 2lyžice oleja a trochu vody, všetko sa robilo dobre ale ako som vyčítala a aj sama zistila,tento marcipan rýchlo tvrdne. nerobí mi problém po čase ho nanovo rozgulať aby bol mäkký, problém mám v tom že to nebude jedlé, pretože to bude ako kamen tvrdé. čo sa týka ozdôb veľmi by mi to nevadilo obávam sa potahovania. existuje nejaký osvedčený recept na domáci marcipan ktorý bude mäkký? prosím poradte