
Pečivo.
250 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | cukor |
42 | gramov | čerstvé droždie |
600 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | zemiak |
3 | polievkové lyžice | olej |
1 | čajová lyžička | soľ |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Vlažné mlieko, cukor, kocka droždia - kvások. Pridáme múku, najemno nastruhané zemiaky, olej, soľ a zamiesime cesto. Cesto by malo byť tuhšie, ak je málo tuhé pridáme múku.
Vykysnuté cesto dáme na dosku ušúľame valček, ktorý narežeme na rovnaké časti. Vždy z 3 časti splietame pletienku. Malo by ich byť 16 ks. Pletienky uložíme na plech s papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, ľanom alebo rascou či hrubozrnnou soľou. Upečieme.
Ďakujem vyskúšam, som zvedavá, či budú mäkké aj na druhý deň.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za receptík
vyskúšam





