salko
Pozrite si aj
Ahoj Zuzuz1. Ja by som radšej uskladnila načaté Salko. Navrch by som dala potravinovú fóliu, aby nezaschlo, ale tak, že vrch zrovnať a fóliu založiť po hladine Salka, nie len uzatvoriť konzervu.Už hotovú plnku v tomto teple by som neriskla. A v mrazničke po vybratí by sa mohla seknúť. Nech dobre dopadne ochutnávka. To si dala dosť neskoro ochutnávku. Ja som ju už absolvovala a to majú svadbu 14.9. Nech všetko dobre dopadne. Drž sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem...no tiež som im navrhovala skorší termín ale že oni mi veria, len sa chcú presvedčiť že to bude také domáce a dobré... heh som zvedavá čo urobia ak im chutiť nebude :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj Zuzuz vidím tu dve možnosti ako so salkom; 1. urobíš si plnú dávku plnky a vyšľahanú s maslom ju uložíš vo vhodnej nádobe do mrazničky a použiješ ako píšeš o týždeň; 2. salko zješ lyžičkou s rodinou (alebo sama ) alebo si ho postupne z chladničky budeš dávať do kávy - tak by to bolo u mňa určite...hihihi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no aj to je m ožnosť...ale teraz som si bola prerátavať hmotnosť na tú ochutnávku a kukám do kalendára že to je až 2 tyždne rozdiel (takže ak nebude chutiť ešte stíhajú niekoho iného osloviť ) takže urobím pekne krásne plné dávky a teda veľký plech bo aj tak bude rosinná oslava kde sa to skonzumuje :) a je pokoj :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj.
Nestane sa ti s nim nic ja som mala minule to salko co je vopred karamelizovane do torty som dala iba polovicu a druhu nechala v chladnicke.
Zabudla som nanho (mam vysoku chladnicku ja som malicka a bola na vrchnej policke takze som ho ani nevidela) potom asi tyzden na to som robila cheesecake s karamelom na vrchu a objavila som stare salko ani oschnute nebolo ako cerstvo otvorene nijako som ho nebalila v otvorenej konzerve bolo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak si budes davat do mraznicky salko,tak nezabudni,ze sa nesmie skladovat v plechovke ked je uz otvorene,lebo plechovka produkuje latku,ktora je ked zreaguje s obsahom zdraviu skodliva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj kočky pomôžete? mám objednávku na marlenku a dobošku ako svadobné zákusky (že je teplo ma netrápi - to je už ich starosť) s tým, že týždeň pred svadbou chcú ochutnávku. Plánujem urobiť tak že len asi 1/6 plechu (na tú ochutn.) a teda aj plnky menej... otázka teda znie: vydrží mi zbytkové salko otvorené týždeň v ladničke že? nič by sa mu nemalo stať či?
a teraz ma napadlo keby si urobím cele dávky a hodím do ladničky? a potom len dorobím pláty a nechám povoliť plnky? aj tak by sa dalo? ďakujme za každú radu :)