Žerbó rezy

Popis

Osvedčený orechový zákusok.

Žerbó rezy - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
1⁄2decilitermlieko
1čajová lyžičkakryštálový cukor
20gramovdroždie
250gramovhera/palmarín
100gramovpraskový cukor
500gramovpolohruba muka
1deciliterkyslá smotana
1kusvajce
1kusvanilkový cukor
 trochasoľ
plnka
250gramovmletých orechov
200gramovpraskový cukor
300gramovmarhuľový lekvár
150gramovríbezľový lekvár
200gramovhorká čokoláda
 trochaCera

Inštrukcie

Vypracujeme hladké cesto , necháme asi ½ hodiny stáť. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. 

Orechy zmiešame s cukrom. Prvú časť cesta rozvaľkáme na tenučko a dáme na vymastený plech. Na cesto natrieme polovicu marhuľového lekváru a posypeme tretinou orechovej plnky. Postup zopakujeme až na to, že na druhý plát dáme ríbezľový lekvár a znovu orechy. Tretí plát opakujeme ako prvý. Na vrch dáme štvrtú časť cesta,  popicháme vidličkou a pečieme teplote 180°C asi 35 - 40 minút.

Po vychladnutí polejeme čokoládou polevou. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykmňam, zbožňujem hoHambím saHambím saHambím sa

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.