
JarmilaB | Vláčny cuketový perník
Rýchly perníkový zákusok s cuketou, ktorý sa rozpadá na jazyku.
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | olej |
125 | millilitrov | mlieko |
1 | hrnček | hladká múka |
1 | hrnček | cuketa |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | kus | kypriaci prášok do perníka |
100 | gramov | čokoláda |
džem | ||
100 | gramov | čokoláda na varenie |
80 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Cuketu nastrúhame na jemno. Čokoládu nalámeme na kúsky.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme najemno nastrúhanú cuketu, tekuté prísady, preosiatu múku s kakaom a s práškom a nakoniec zapracujeme aj kúsky čokolády.
Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme cca 25 minút na 180 °C.
Kým sa nám koláč pečie pripravíme si čokoládu na poliate. Nalámeme si čokoládu do misky a zalejeme ju zohriatou smotanou. Necháme pol minútky čokoládu roztopiť a potom miešame, kým sa nám čokoláda úplne neroztopí.
Na horúci upečený koláč rozotrieme lekvár alebo džem, potom koláč polejeme čokoládou a nakoniec môžeme posypať pomletými orechmi alebo kokosom. Koláč necháme vychladnúť a môžeme podávať.

JarmilaB
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.