reklama

Slonie slzy

Pridal/a Anita Krummerova dňa 24. 06. 2020 - 12:13 - Recepty Anita Krummerova
Slonie slzy, Recepty na zákusky, Anita Krummerova

Kamila


reklama

Moje oblubene bananove zakusky. 

Ingrediencie
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice práškový cukor
4 dekagramov kakao
1 balík prášok do pečiva
1 polievková lyžica hrubá múka
1 polievková lyžica hladká múka
390 gramov práškový cukor
250 gramov Palmarin
46 gramov mlieko
20 gramov vanilková aróma
  banány
Postup

Cesto:

Najprv vajicka rozdelime zltko zvlast a bielok zvlast. 6 vajecnych zltok vyslahame so 6 pl. praskoveho cukru. Pridame kakao, kypriaci prasok, 2 druhy muky a vyslahane bielka zo 6 vajec. Vymiesame hladke cesto. Ruru nastavime na 180 stupnov.

Papier na pecenie vlozime do plechu (40x33cm) a nalejeme tam cesto. Cesto peceme asi 10-15 minut.

Hotove cesto este za horuca vyklopime na papier na pecenie, ktory bol posipany cukrom. Papier na pecenie, ktory je prilepeny na cesto z druhej strany navlhcime vodou, aby sa dal lahsie odstranit z cesta.

Potom vlozime valcek na cesto do stredu cesta a nasledne to cesto cez ten valcek prehneme. Cesto takto nechame 10 minut vychladnut. Zatial si pripravime krem.

Krem:

Do misky dame 390g praskoveho cukru, 250g makkeho palmarinu a vanilkovej aromy. Pomocou mixera zmes vyslahame do kremovej podoby.

Kompletizovanie zakusku:

Z cesta odstranime valcek a vratime cesto do povodnej podoby. Na cesto rovnomerne rozotrieme krem. Banany vlozime na miesto ohybu kde bol pred tym umiestneny valcek.

Po vlozeni bananov cesto prehneme naspat tak, aby tam vznikol tvar slzy. Vrch zdobime podla zelania. (Kremom, cokoladou, bananom)

Hotovy zakusok vlozime do chladnicky a nechame cca hodinu odstat. Po hodine podavame. 

Dobru chut! 

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama