
Martuška 123
Jemný bielkový a žĺtkový korpus, prepojený lahodným jahodovým krémom, v dezerte, ktorý je nielen chutný, ale aj krásny na pohľad.
Biela piškóta: | ||
8 | kusy | bielok |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | olej |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tmavá piškóta: | ||
8 | kusy | žĺtok |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | deciliter | mlieko |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Jahodová plnka: | ||
500 | gramov | mrazené jahody |
2 | polievkové lyžice | maizena |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Biela piškota: Vyšľahám bielky s cukrom , pridám lyžicu olej , múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Tmavá piškota: Vyšľahám žltky s cukrom , pridám olej a mlieko , primiešám múku zmiešanú s kakaom a práš. do pečiva.
Na plech vystlaný papierom na pečenie robím striedavo lyžicou kôpky šachovnicovo , najprv z bielej piškoty , medzi to z tmavej piškoty. Nič nenarovnavám , nerozotierám , nechám to tak ako sme nacápali lyžicou. Pečiem na 180 stup.
Bielkové cesto po upečení treba zvrchu olúpať kôrku ak by ste ju neolupali mohlo by sa to rozlepovať od plnky.
Plnka: Mrazené jahody nechať povoliť , rozmixovať aj s tou vodou čo ostala po rozmrazení primiešať maizenu, polohrubú múku, vanilkový cukor, kryštál. cukor uvarím na hustú kašu , nechám vychladnúť.
Maslo vyšľahám s práškovým cukrom a postupne pridávam vychladnutú kašu.
Natriem na vychladnutý koláč a polejem čokoládovú polevu.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerajú fantasticky



