reklama
 
reklama

Mramorové rezy

Pridal/a Martuška 123

Efektné a vynikajúce mramorové rezy z bielkového a  žĺtkového cesta s plnkou z mrazených jahôd.

Mramorové rezy - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Biela piškóta:
8kusybielok
8polievkové lyžicekryštálový cukor
1polievková lyžicaolej
8polievkové lyžicepolohrubá múka
1⁄2balíkyprášok do pečiva
Tmavá piškóta:
8kusyžĺtok
8polievkové lyžicepráškový cukor
1polievková lyžicaolej
1decilitermlieko
8polievkové lyžicepolohrubá múka
2polievkové lyžicekakao
1⁄2balíkyprášok do pečiva
Jahodová plnka:
500gramovmrazené jahody
2polievkové lyžicemaizena
1polievková lyžicapolohrubá múka
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicekryštálový cukor
250gramovmaslo
100gramovpráškový cukor
Dokončenie:
  čokoládová poleva

Inštrukcie

Biela piškota - postup:
Vyšľahám bielky s cukrom , pridám lyžicu olej , múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Tmavá piškota - postup:
Vyšľahám žltky s cukrom , pridám olej a mlieko , primiešám múku zmiešanú s kakaom a práš. do pečiva.

Na plech vystlaný papierom na pečenie robím striedavo lyžicou kôpky šachovnicovo , najprv z bielej piškoty , medzi to z tmavej piškoty. Nič nenarovnavám , nerozotierám , nechám to tak ako sme nacápali lyžicou. Pečiem na 180 stup.
Bielkové cesto po upečení treba zvrchu olúpať kôrku ak by ste ju neolupali mohlo by sa to rozlepovať od plnky.
Natriem ľubovoľnou plnkou akú máte rady. Ja som dala jahodovú.

Plnka:
Mrazené jahody nechať povoliť , rozmixovať aj s tou vodou čo ostala po rozmrazení primiešať maizenu, polohrubú múku, vanilkový cukor, kryštál. cukor uvarím na hustú kašu , nechám vychladnúť.
Maslo vymiešams  práškovým cukrom a postupne pridávam vychladnutú kašu.
Natriem na vychladnutý koláč a polejem čokoládovú polevu.

 

Dobrú chuť!

 



 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.