Medový krémeš

Popis

Medový krémeš ako obmena francúzskeho krémeša.

Medový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
12
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
52 minút

Ingrediencie

300gramovhl. múka
100gramovprask.cukor
50gramovmaslo
2kusyvajce
1polievková lyžicamed
1čajová lyžičkaSoda bik.
1litermlieko
3balíkyzlatý klas
3kusyžĺtko
9polievkové lyžicekryšt.cukor
250gramovmaslo
4balíkyvan.cukor
500millilitrovsl.smotana
2balíkySmetafix

Inštrukcie

Medové cesto:

múku, práškový cukor, vajcia, maslo, med a sódu bikarbónu spolu vymiešame na cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do veľkosti akej si sami zvolíme. Dáme upiecť na 180 st. Na cca 6 min. Upečené pláty necháme vychladnúť. 

Krém:

V mlieku rozmiešame Zlatý klas, 3 žĺtka 9 PL kryštálového cukru a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme sneh vyšľahaný z 3 bielok. Vyšľaháme si maslo s vanilkovým cukrom a keď puding vychladne, pridávame ho postupne k maslu a dobre prešľaháme. 
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu so Smetafixom.

Na prvý medový plát natrieme snehový puding a dáme na chvíľu do chladničky. Na snehový puding natrieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a prekryjeme druhým medovým plátom. 
Zákusok dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc.

Medový krémeš posypeme práškovým cukrom alebo potrieme čokoládovou polevou. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.