Popis
Medový krémeš ako obmena francúzskeho krémeša.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 12 minút |
Celkový čas | 52 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | hl. múka |
100 | gramov | prask.cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | med |
1 | čajová lyžička | Soda bik. |
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | zlatý klas |
3 | kusy | žĺtko |
9 | polievkové lyžice | kryšt.cukor |
250 | gramov | maslo |
4 | balíky | van.cukor |
500 | millilitrov | sl.smotana |
2 | balíky | Smetafix |
Inštrukcie
Medové cesto:
múku, práškový cukor, vajcia, maslo, med a sódu bikarbónu spolu vymiešame na cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do veľkosti akej si sami zvolíme. Dáme upiecť na 180 st. Na cca 6 min. Upečené pláty necháme vychladnúť.
Krém:
V mlieku rozmiešame Zlatý klas, 3 žĺtka 9 PL kryštálového cukru a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme sneh vyšľahaný z 3 bielok. Vyšľaháme si maslo s vanilkovým cukrom a keď puding vychladne, pridávame ho postupne k maslu a dobre prešľaháme.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu so Smetafixom.
Na prvý medový plát natrieme snehový puding a dáme na chvíľu do chladničky. Na snehový puding natrieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a prekryjeme druhým medovým plátom.
Zákusok dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc.
Medový krémeš posypeme práškovým cukrom alebo potrieme čokoládovou polevou.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 1226x