
Tieto rezy so srdiečkami vhodné na Valentína
Tmavé cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
180 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | pražené mandle |
1 | balík | prášok do pečiva |
125 | millilitrov | voda |
125 | millilitrov | olej |
2 | čajové lyžičky | mletá káva |
Svetlé cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
180 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
125 | millilitrov | voda |
125 | millilitrov | olej |
100 | gramov | pražené mandle |
ríbezľový džem | ||
Plnka: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | šľahačková smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Na ozdobu: | ||
želatínové srdiečka | ||
mäta čerstvá |
Korpus: Cesta si upečieme každé zvlášť : žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mandľami, ktoré sme sparili, olúpali, pomleté opražili na sucho. Nakoniec primiešame tuhý sneh s bielka.
Do tmavého do múky primiešame aj kávu.
Plnka : vyšľaháme šľahačku so stužovačom, zvlášť mascarpóne s vanilkovými cukrami. Potom to spojíme a rozdelíme na 2časti.
Tmavý korpus natrieme džemom a navrstvíme ½ plnky. Na to dáme svetle cesto a natrieme druhú polovinu plnka.
Ozdobíme podľa svojho vkusu.
Ja som si deň dopredu na malú tácku dala potravinovú fóliu a uvarila som 1 sáčok červenej želatíny. Naliala som na pripravenú tácku a nechala do druhého dňa stuhnúť. Potom som malými formičkami vykrajovala srdiečka a ozdobila som mätou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty