reklama

Mandľové rezy s mascarpone

Pridal/a Valika475 dňa 04. 02. 2021 - 08:40 - Recepty Valika475
Mandľové rezy s mascarpone, Recepty na zákusky, Valika475

reklama

Tieto rezy so srdiečkami vhodné na Valentína

Ingrediencie
Tmavé cesto:
5 kusy vajce
180 gramov kryštálový cukor
180 gramov polohrubá múka
100 gramov pražené mandle
1 balík prášok do pečiva
125 millilitrov voda
125 millilitrov olej
2 čajové lyžičky mletá káva
Svetlé cesto:
5 kusy vajce
180 gramov kryštálový cukor
180 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
125 millilitrov voda
125 millilitrov olej
100 gramov pražené mandle
  ríbezľový džem
Plnka:
500 gramov mascarpone
500 millilitrov šľahačková smotana
1 balík šľahačková smotana
2 balíky vanilkový cukor
Na ozdobu:
  želatínové srdiečka
  mäta čerstvá
Postup

Korpus: Cesta si upečieme každé zvlášť : žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a mandľami, ktoré sme sparili, olúpali, pomleté opražili na sucho. Nakoniec primiešame tuhý sneh s bielka. 

Do tmavého do múky primiešame aj kávu.

Plnka : vyšľaháme šľahačku so stužovačom, zvlášť mascarpóne s vanilkovými cukrami. Potom to spojíme a rozdelíme na 2časti.

Tmavý korpus natrieme džemom a navrstvíme ½ plnky. Na to dáme svetle cesto a natrieme druhú polovinu plnka.

Ozdobíme podľa svojho vkusu.

Ja som si deň dopredu na malú tácku dala potravinovú fóliu a uvarila som 1 sáčok červenej želatíny. Naliala som na pripravenú tácku a nechala do druhého dňa stuhnúť. Potom som malými formičkami vykrajovala srdiečka a ozdobila som mätou.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama