Mandľová roláda bez múky

Popis

Výborná roláda z mletých mandlí so žltkovo smotanovým krémom a minimom kokosového cukru.

Mandľová roláda bez múky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajicok
4polievkové lyžicekokosový (iný) cukor
150gramovmleté mandle
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Náplň
250gramovmascarpone
250millilitrovsmotany na šľahanie
2kusyžltka
1polievková lyžicakokosový cukor (iný)

Inštrukcie

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, krátko po jednom zašľaháme žltka a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva (sodou bikarbonou). Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 190°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus opatrne zrolujeme. Ak sa vám podaria suchšie okraje korpusu, tie pred rolovaním orežeme.

Náplň:

Žltka s 100ml smotany a kokosovým cukrom, uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli na riedšiu kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vyšľaháme mascarpone spolu so šľahačkou  (zvyšných 150ml), na hustý krém, pozor však na prešľahanie a môžete pridať trošku vanilky.  A už len ručne zľahka primiešame vychladnú žltkovú kašu.

Vychladený korpus rozbalíme, naplníme, zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou ..., ak môžete a máte radi 

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.