
Kamila | Mandľová roláda bez múky
Výborná roláda z mletých mandlí so žĺtkovo-smotanovým krémom a minimom kokosového cukru.
Ingrediencie
Korpus: | ||
7 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
150 | gramov | mleté mandle |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | kusy | žĺtok |
1 | polievková lyžica | kokosový cukor |
Postup
Korpus: Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, krátko po jednom zašľaháme žĺtky a už len ručne zľahka primiešame mleté mandle zmiešané s práškom do pečiva (sódou bikarbónou).
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri teplote cca 190°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Ešte z horúceho korpusu dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus opatrne zrolujeme. Ak sa vám podaria suchšie okraje korpusu, tie pred rolovaním orežeme.
Náplň: Žĺtky so 100 ml smotany a kokosovým cukrom uvaríme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli na redšiu kašu.
Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Vyšľaháme mascarpone spolu so šľahačkou (zvyšných 150 ml), na hustý krém, pozor na prešľahanie. Môžete pridať trošku vanilky. A už len ručne zľahka primiešame vychladnú žĺtkovú kašu.
Vychladený korpus rozbalíme, naplníme, zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.