Jahodové srdiečka s vanilkovým krémom

Popis

Lahodné jahodové srdiečka alebo rezy s vanilkovým krémom ozdobené ovocím alebo šľahačkou. Namiesto jahôd môže byť použité aj iné ovocie napríklad maliny, marhule...

Jahodové srdiečka s vanilkovým krémom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

3kusybielky
3polievkové lyžicecukor kryšt.
3polievkové lyžicepolohruba muka
1⁄2litermlieka
3kusyzltky
2kusycelé vajcia
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicehladká mouka
3polievkové lyžicekryš. cukru
2millilitrovvanilkovy extrakt
125gramovmasla
1⁄2kilogramjahody
4polievkové lyžicepráškového cukru
200millilitrovvoda
2balíkytortové želé číre

Inštrukcie

Bielky vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a stále mixujeme. Na konci metličkou ručne  primiešame polohrubú múku. Pripravené cesto navrstvíme na plech o veľkosti 20 x 30 cm, ktorý si vymastíme  a vysypeme hrubou múkou. /ja som použila papier na pečenie/ Pečieme pri teplote 180 °C cca 10 minút.

Upečené cesto necháme vychladnúť.

Jahody dáme do hrnca /ja som použila mrazené/, pridáme cukor a necháme chvíľu variť.  Tortové želé /Dr. Oetker/ si rozpustíme v 200 ml vody  a prilejeme ho k rozvareným jahodám. Povaríme 1 min. , odstavíme a necháme mierne vychladiť. (Jahody môžeme rozmixovať, ale nemusíme). Mierne vychladenú jahodovú hmotu navrstvíme na vychladené cesto a necháme stuhnúť v chlade.

Celé vajíčka, žĺtky, kr. a vanilkový cukor dobre vymiešame vidličkou, prilejeme 100 ml mlieka a za stáleho miešania spojíme. Postupne  pridávame múku a dôkladne vymiešame na hladú hmotu, aby sme  nemali hrudky. Zároveň 400 ml mlieka dáme do hrnca a ohrejeme. Postupne do  teplého mlieka pridávame vajíčkovú hmotu s múkou a uvaríme na hustý krém. Krém odstavíme, vmiešame vanilkový extrakt a necháme mierne vychladiť. Do mierne vychladenej hmoty pridáme nakrájané maslo a miešaním ho rozpustíme.

Krém necháme primerane vychladiť a navrstvíme ho na jahodovú  vrstvu. Odložíme do chladničky  najmenej na 1 hodinu.

 Vrch ozdobíme ovocím, alebo vyšľahanou šľahačkou , poprípade prelejeme čokoládou.

. Dobrou chuť!

 

 

Poznámky

Rezy si krájame podľa svojho vkusu, ja som sa trochu vyhrala vykrajovaním srdiečok...

Jahodové srdiečka s vanilkovým krémom - recept postup 1

Recepty: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Krásne sú a aké dobré musia byť. Áno

Ďakujem veru fajné, len sa tak zaprášilo za nimi...

Bozkávam

Vyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceSrdceTlieskam

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.