Extáza

Popis

Paríž-kokos-karamelový zákusok. 

Extáza - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Piškóta biela 2 krát
6kusyvajce
6polievkové lyžicekryštálový cukor
6polievkové lyžicepolohruba muka
Kokosové cesto
6kusybielko
300gramovkryštálový cukor
250gramovkokos
Parížsky krém ťažký
500millilitrovsmotana na šľahanie
107gramovkryštálový cukor
137gramovkakao
262gramovdukátiková tmavá čokoláda
97gramovstužený tuk (cera)
Karamelový krém
250gramovkryštálový cukor
250millilitrovsmotana na šľahanie
250millilitrovmlieko
40gramovzlatý klas
3kusyžĺtko
300gramovmasla

Inštrukcie

Piškóta: Vyšľaháme bielka s cukrom do hustého snehu, zľahka primiešame žltka  a preosiatu múku.Pečieme cca 20 minút pri 180 -200 st.celzia. Takto si  pripravíme dve cestá.

Kokosové cesto: Vyšľaháme bielka s cukrom, do snehu zľahka primiešame kokos. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ako piškótu cca 20 minút pri 180 -200 st.celzia

Parížsky krém: Šľahačku, cukor, kakao a čokoládu spolu prevaríme za občasného miešania. Po zložení z ohňa  pridáme tuk.   Miešame dovtedy,  kým sa tuk nezmieša so zmesou.  Necháme do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň keď ho chceme šlahať musíme ho nahriať v  mikrovlnke. Krém rozdelíme na 1/3  a 2/3.

 Aby sa lepšie natieral, do 2/3 pridajte 2 lyžice karamel. krému a prešlahať.

Do jednej tretiny pridať z karamelového krému asi 1:1 aby bol farebne odlišný , aby sme získali iný odtieň. čokoládovej.

Karamelový krém: Deň vopred si urobíme karamel  z kryš.cukru, pridáme 200ml šlahačky a dáme chladiť (alebo uvaríme salko) Z mlieka, žltok, zlatého klasu uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu pridáme karamel a vyšľaháme s maslom

Skladanie zákusku:- Na biele piškótové cesto natrieme 1/3 paríž.krému, navrch karamelový krém, priložíme kokosový plát, natrieme 2/3 paríž.krému, priložíme druhý biely plát.

Necháme stuhnúť a polejeme  bielou čokoládou. Úhľadne nakrájame hneď po stuhnutí čokolády na stole až potom dáme do chladničky.

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykSrdce

Áno

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk to vzyera superrr

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.