
Paríž-kokos-karamelový zákusok.
Na dve piškóty: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Kokosové cesto: | ||
6 | kusy | bielok |
300 | gramov | kryštálový cukor |
250 | gramov | kokos |
Parížsky krém ťažký: | ||
107 | gramov | kryštálový cukor |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
137 | gramov | kakao |
262 | gramov | tmavá čokoláda |
97 | gramov | stužený tuk |
Karamelový krém: | ||
250 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | millilitrov | mlieko |
40 | gramov | Zlatý klas |
3 | kusy | žĺtok |
300 | gramov | maslo |
Piškóta: Vyšľaháme bielka s cukrom do hustého snehu, zľahka primiešame žltka a preosiatu múku.Pečieme cca 20 minút pri 180 -200 st.celzia. Takto si pripravíme dve cestá.
Kokosové cesto: Vyšľaháme bielka s cukrom, do snehu zľahka primiešame kokos. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ako piškótu cca 20 minút pri 180 -200 st.celzia
Parížsky krém: Šľahačku, cukor, kakao a čokoládu spolu prevaríme za občasného miešania. Po zložení z ohňa pridáme tuk. Miešame dovtedy, kým sa tuk nezmieša so zmesou. Necháme do druhého dňa v chladničke. Na druhý deň keď ho chceme šlahať musíme ho nahriať v mikrovlnke. Krém rozdelíme na 1/3 a 2/3.
Aby sa lepšie natieral, do 2/3 pridajte 2 lyžice karamel. krému a prešlahať.
Do jednej tretiny pridať z karamelového krému asi 1:1 aby bol farebne odlišný , aby sme získali iný odtieň. čokoládovej.
Karamelový krém: Deň vopred si urobíme karamel z kryš.cukru, pridáme 200ml šlahačky a dáme chladiť (alebo uvaríme salko) Z mlieka, žltok, zlatého klasu uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu pridáme karamel a vyšľaháme s maslom
Skladanie zákusku:- Na biele piškótové cesto natrieme 1/3 paríž.krému, navrch karamelový krém, priložíme kokosový plát, natrieme 2/3 paríž.krému, priložíme druhý biely plát.
Necháme stuhnúť a polejeme bielou čokoládou. Úhľadne nakrájame hneď po stuhnutí čokolády na stole až potom dáme do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to vzyera superrr
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty