Citrónové rezy

Pridal/a melisa

Svieže citrónové rezy s vynikajúcou citrónovou polevouÚsmev

Citrónové rezy - recept
Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Na 2 piškóty:
10kusyvajce
14polievkové lyžicekryštálový cukor jemný
14polievkové lyžicepolohrubá múka
4polievkové lyžicevoda vlažná
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
Plnka:
300mililitrovmlieko
1kusZlatý klas
250gramovmaslo
150gramovpráškový cukor
1kuscitrón
Poleva:
300gramovpráškový cukor
3polievkové lyžicevoda horúca
3polievkové lyžicecitrónová šťava
Ešte potrebujeme:
  marhuľový lekvár
100mililitrovcitrónový sirup
  tmavá čokoládová poleva

Inštrukcie

Piškóty: potrebujeme 2 piškótové pláty. 5 bielkov vyšľaháme v suchej nádobe so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme 7 PL cukor, po jednom 5 žĺtkov, 2 PL vody a 5 PL preosiatu polohrubú múku zmiešanú s 1 ČL prášku do pečiva. Tak isto pripravíme aj druhú piškótu. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Hlboký plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

Plnka: z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme práškový cukor, po častiach vychladnutý puding a spolu vyšľaháme. Po troche pridávame citrónovú šťavu a zamiešame citrónovú kôru.

Citrónová poleva: práškový cukor preosejeme, pridáme horúcu vodu, citrónovú šťavu a dobre vyšľaháme.

Z vychladnutej piškóty odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení.

Piškótu pokvapkáme citrónovým alebo limetkovým sirupom asi 50 ml. Potrieme marhuľovým lekvárom, rozotrieme plnku, prikryjeme druhou piškótou, jemne pritlačíme, pokvapkáme zvyšným sirupom.

Na povrch rozotrieme citrónovú polevu a dáme stuhnúť do chladu.

Pokrájame na rezy horúcim zúbkovým ešte kým nie je poleva stuhnutá, aby nepopraskala.

Potom môžeme ozdobiť rozpustenou tmavou čokoládovou polevou alebo podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.07143
Priemer: 4.1 (14 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.