Popis
Roláda je vhodná na slávnostné príležitosti, je výborná!

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | moje recepty |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
7 | polievkové lyžice | jemný kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | polohruba muka |
Piškóta | ||
5 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
plnka | ||
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
150 | gramov | maslo |
1 | kus | citrón - šťava |
marhuľový lekvár na potretie piškót. cesta | ||
kokos na posypanie povrchu |
Inštrukcie
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozotrieme na plech na papier na pečenie, rozmer 30x40 cm a upečieme. Teplota 180°C 15-20 minút.
Po upečenení necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom.
Plnka: z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Potom ochutíme šťavou z jedného citróna. Trochu plnky si necháme na potretie povrchu rolády.
Z vychladnutej rolády odstránime papier, potrieme lekvárom, plnkou a zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou plnky a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme do chladu a pokrájame.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 3542x
Komentáre
ukážkovo stočená!



Ďakujem