Citrónová roláda

Popis

Roláda je vhodná na slávnostné príležitosti, je výborná!

Citrónová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

7polievkové lyžicejemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicepolohruba muka
Piškóta
5kusyvajce
2polievkové lyžicevoda
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
plnka
300millilitrovmlieko
1kuszlatý klas
3polievkové lyžicekryštálový cukor
150gramovmaslo
1kuscitrón - šťava
  marhuľový lekvár na potretie piškót. cesta
  kokos na posypanie povrchu

Inštrukcie

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozotrieme na plech na papier na pečenie, rozmer 30x40 cm a upečieme. Teplota 180°C 15-20 minút.

Po upečenení necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom.

Plnka: z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Potom ochutíme šťavou z jedného citróna. Trochu plnky si necháme na potretie povrchu rolády.

Z vychladnutej rolády odstránime papier, potrieme lekvárom, plnkou a zrolujeme. Povrch potrieme tenkou vrstvou plnky a posypeme strúhaným kokosom. Odložíme do chladu a pokrájame.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

ukážkovo stočená!TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

ĎakujemSlnko

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.