reklama

Broskyňový cheesecake

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 12. 06. 2021 - 21:11 - Recepty Sandra Hvilová
Broskyňový cheesecake , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Broskyňový lahodný tvarohovo-smotanový zákusok.

Ingrediencie
150 gramov maslové sušienky
60 gramov maslo
500 gramov tvaroh
250 gramov mascarpone
200 gramov kyslá smotana
3 kusy vajce
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 polievková lyžica škrob
1 plechovka broskyne
1 balík tortové želé
Postup

Maslovy základ: maslove keksy si rozmixujeme a pridame k roztopenemu maslu. Vysypeme si tuto zmes na dno tortovej formy a poriadne pozatlacame.

Krem: tvaroh, mascarpone, kyslú smotanu, vajce, cukoe a skrob spolu vyslahame. Nalejeme do formy a poukladame narezane broskyne. Pecieme na 160st. Cca 45min.

Po upeceni nechame vychladnúť a stuhnut. Dozdobime nakrajanymi broskynami a pripravíme si tortove zele zo stavy z broskynoveho kompotu. Kompot 250ml nalejeme do hrnca a primiešame tortove zele číre. Krátko povarime za stáleho miešania cca 1-2min.

Nechame trocha vychladnúť a nalejeme na zakusok. Zakusok odlozime do chladničky stuhnut. 

Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Priemer 1 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama