
Luxusný zákusok ktorý v reze vyzerá síce zložito ale v skutočnosti ho určite zvládne každý.
Cesto: | ||
100 | gramov | polohrubá múka |
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
30 | gramov | kakao |
1⁄2 | deciliter | olej |
Sušienkový krém: | ||
150 | gramov | maslové sušienky |
2 | decilitre | džús |
50 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | maslo |
Pudingový krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
70 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
30 | gramov | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
Šľahačkový krém: | ||
750 | millilitrov | mlieko |
3 | balíky | šľahačka v prášku |
2 | balíky | šľahačková smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Ešte potrebujeme: | ||
150 | millilitrov | uvarená káva |
400 | millilitrov | džús |
2 | balíky | dlhé piškóty |
4 | balíky | piškóty so želatínou |
Cesto:
Upečieme si piškótu postupom na aký sme zvyknutí.Môžeme vyšľahať celé vajcia s cukrom do penny, kakao rozmiešať v oleji a opatrne pridávať ku vaječnej zmesy spolu s múkou.Upečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi a necháme dobre vychladnúť.
Sušienkový krém:
Sušienky rozdrvíme, zalejeme džúsom a premiešame aby sušienky vpili džús.Potom vmiešame maslo a cukor a necháme postáť.
Pudingový krém:
Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding, maslo vyšľaháme do penista a postupne ku nemu prišľahávame vychladený puding. Do polovice krému zašľaháme vanilku a do polovice kakao.
Piškótu polejeme dvoma decami džúsu, na to natrieme sušienkový krém.
Piškóty so želatínou namáčame do kávy a ukladáme na sušienkový krém čokoládou nahor tesne vedľa seba.
Na piškóty dáme vanilkovú časť pudingového krému.
Dlhé piškóty namáčame do džúsu a ukladáme na vanilkový krém.
Celý zákusok dáme zachladiť na chvíľu.
Po zachladení dáme na piškóty kakaovú časť pudingového krému.
Na vrch dáme šľahačkový krém.Kľudne použijeme smotanu na šľahanie, nemusíme mať šľahačku v prášku.
Vrch posypeme grankom alebo kakaom alebo nastrúhanou čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.