reklama

Makovo-jablková tortička bez múky s minimom cukru

Pridal/a Kamila dňa 07. 05. 2018 - 16:16 - Recepty Kamila
Makovo-jablková tortička bez múky s minimom cukru, Recepty na torty, Kamila

reklama

Recept na svieži jablkový koláčik.

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
2 polievkové lyžice kokosový cukor
100 gramov mletý mak
Jablková náplň:
5 kusy jablko
250 millilitrov voda
1 kus Zlatý klas
Dokončenie:
250 millilitrov šľahačková smotana
1 čajová lyžička vanilková esencia
100 gramov čokoládová poleva
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne, mletý mak. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Jablková náplň

Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame na hrubo. Preložíme do hrnca, varíme. Vo vode rozmiešame zlatý klas, prilejeme k jablkám a za stáleho miešania privedieme do varu. Jablkovú hmotu rozotrieme na korpus. Necháme vychladnúť.

Dokončenie

Na vychladenú jablkovú náplň môžeme rozotrieť vyšľahanú šľahačkovú smotanu, prípadne aj vyšľahané mascarpone so smotanou na šľahanie, zľahka dosladené. Polejeme čokoládovou polevou, ganache ....

Prípadne smotanovú náplň možeme nahradiť len ganache, pripravíme zo 100 šľahačkovej smotany, vriacou zalejeme 100 g horkej čokolády, necháme postáť, rozmiešame a po krátkom vychladnutí rozotrieme na jablkovú náplň, alebo smotanovú?

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama