
Recept na svieži jablkový koláčik.
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
100 | gramov | mletý mak |
Jablková náplň: | ||
5 | kusy | jablko |
250 | millilitrov | voda |
1 | kus | Zlatý klas |
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Postup
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne, mletý mak. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.
Jablková náplň
Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame na hrubo. Preložíme do hrnca, varíme. Vo vode rozmiešame zlatý klas, prilejeme k jablkám a za stáleho miešania privedieme do varu. Jablkovú hmotu rozotrieme na korpus. Necháme vychladnúť.
Dokončenie
Na vychladenú jablkovú náplň môžeme rozotrieť vyšľahanú šľahačkovú smotanu, prípadne aj vyšľahané mascarpone so smotanou na šľahanie, zľahka dosladené. Polejeme čokoládovou polevou, ganache ....
Prípadne smotanovú náplň možeme nahradiť len ganache, pripravíme zo 100 šľahačkovej smotany, vriacou zalejeme 100 g horkej čokolády, necháme postáť, rozmiešame a po krátkom vychladnutí rozotrieme na jablkovú náplň, alebo smotanovú?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.