Makovo - jablková tortička bez múky s minimom cukru

Popis

Recept na svieži jablkový koláčik.

Makovo - jablková tortička bez múky s minimom cukru - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
100gramovmletý mak
jablková náplň
5kusyjablk
250millilitrovvody
1kuszlatý klas
Dokončenie
250millilitrovsmotany na šľahanie
1čajová lyžičkavanilkovej esencie
100gramovčokoládová poleva

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne, mletý mak. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Jablková náplň

Jablká umyjeme, očistíme a nastrúhame na hrubo. Preložíme do hrnca, varíme. Vo vode rozmiešame zlatý klas, prilejeme k jablkám a za stáleho miešania privedieme do varu. Jablkovú hmotu rozotrieme na korpus. Necháme vychladnúť.

Dokončenie

Na vychladenú jablkovú náplň môžeme rozotrieť vyšľahanú šľahačkovú smotanu, prípadne aj vyšľahané mascarpone so smotanou na šľahanie, zľahka dosladené. Polejeme čokoládovou polevou, ganache ....

Prípadne smotanovú náplň možeme nahradiť len ganache, pripravíme zo 100 šľahačkovej smotany, vriacou zalejeme 100 g horkej čokolády, necháme postáť, rozmiešame a po krátkom vychladnutí rozotrieme na jablkovú náplň, alebo smotanovú?

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.