Jablková torta s mascarpone

Popis

Inzercia

Upečte si lahodnú jablkovú tortu s mascarpone. 

Jablková torta s mascarpone - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

Prísady:

Na cesto:

• 130 g polohrubej múky

• 1 KL Kypriaceho prášku do perníka Dr.Oetker

• 1 KL preosiateho kakaa

• 50 g cukru

• 75 ml mlieka

• 50 ml oleja

• 1 vajce

Na náplň:

• 400 g ošúpaných a na kúsky nakrájaných jabĺk

• 50 g cukru

• ½ KL mletej škorice

• 100 ml vody

• 2 ks Zlatého klasu Premium Dr.Oetker

• 300 ml vody

• 400 ml mlieka

• 35 g cukru

• 250 g mascarpone

• 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker

• 100 ml vody

Príprava:

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka, kakaom a cukrom. Pridáme mlieko, olej a vajce a všetko dôkladne vymiešame dohladka.

Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy (ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Korpus necháme vychladnúť.

2. Jablká vložíme do hrnca. Pridáme cukor, škoricu, zalejeme 100 ml vody a podusíme, aby jablká zmäkli.

Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablká a ešte asi 1 minútu povaríme. Necháme mierne vychladnúť a potom nanesieme na korpus.

3. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.

Do misy vložíme mascarpone, pridáme Zlatý klas a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka.

Želatínový stužovač zmiešame s vodou podľa a ihneď vmiešame do náplne. Túto náplň nanesieme na jablkovú náplň, uhladíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou

Vyskúšajte novú receptúru osvedčenej klasiky a doprajte výnimočnú chuť svojim dezertom. Zlatý klas prichádza s prémiovou verziou a poteší aj tých najnáročnejších. Obsahuje totiž vanilkový struk a extrakt z vanilky Bourbon z ostrova Madagaskar.

Poznámky

Tip: Namiesto 1 tortovej formy (ø26 cm) môžeme použiť 4 vykrajovacie formy (ø10,5 cm). 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.