Popis
Inzercia
Upečte si lahodnú jablkovú tortu s mascarpone.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
Inštrukcie
Prísady:
Na cesto:
• 130 g polohrubej múky
• 1 KL Kypriaceho prášku do perníka Dr.Oetker
• 1 KL preosiateho kakaa
• 50 g cukru
• 75 ml mlieka
• 50 ml oleja
• 1 vajce
Na náplň:
• 400 g ošúpaných a na kúsky nakrájaných jabĺk
• 50 g cukru
• ½ KL mletej škorice
• 100 ml vody
• 2 ks Zlatého klasu Premium Dr.Oetker
• 300 ml vody
• 400 ml mlieka
• 35 g cukru
• 250 g mascarpone
• 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
• 100 ml vody
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom do perníka, kakaom a cukrom. Pridáme mlieko, olej a vajce a všetko dôkladne vymiešame dohladka.
Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy (ø 26 cm). Vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 15 minút. Korpus necháme vychladnúť.
2. Jablká vložíme do hrnca. Pridáme cukor, škoricu, zalejeme 100 ml vody a podusíme, aby jablká zmäkli.
Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablká a ešte asi 1 minútu povaríme. Necháme mierne vychladnúť a potom nanesieme na korpus.
3. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Do misy vložíme mascarpone, pridáme Zlatý klas a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka.
Želatínový stužovač zmiešame s vodou podľa a ihneď vmiešame do náplne. Túto náplň nanesieme na jablkovú náplň, uhladíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou
Vyskúšajte novú receptúru osvedčenej klasiky a doprajte výnimočnú chuť svojim dezertom. Zlatý klas prichádza s prémiovou verziou a poteší aj tých najnáročnejších. Obsahuje totiž vanilkový struk a extrakt z vanilky Bourbon z ostrova Madagaskar.
Poznámky
Tip: Namiesto 1 tortovej formy (ø26 cm) môžeme použiť 4 vykrajovacie formy (ø10,5 cm).
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 13601x