
Martuška 123 | Nepečená ananásová torta
Vynikajúca smotanovo-jogurtová torta bez pečenia s extra dávkou sviežeho ananásu.
1 | balík | dlhé piškóty |
2 | plechovky | ananásový kompót |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
500 | gramov | ananásový jogurt |
1⁄2 | plechovka | Salko |
10 | gramov | plátková želatína |
Scedíme 1 plechovku ananásu pokrájaného na kolieska. Piškóty namáčame v ananásovej šťave a ukladáme na dno tortovej formy. Dookola tortovej formy poukladáme kolieska ananásu. Ak budeme robiť nižšiu tortu, možno postačia polovice.
Do vody namočíme želatínu podľa návodu na obale.
V miske vyšľaháme šľahačku, pridáme Salko, jogurt a scedený nakrájaný ananás z druhej plechovky (krájaný ananás). Podľa potreby ananás nakrájame na menšie kúsky a všetko premiešame. Časť ananásu si môžeme odložiť na zdobenie.
Vyžmýkame želatínu a krátko ju zohrejeme, podľa návodu na obale. Pár lyžíc náplne primiešame k rozpustenej želatíne, premiešame, pridáme do smotanovej náplne. Dobre rozmiešame a vylejeme do pripravenej tortovej formy.
Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Vrch ozdobíme ananásom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechovo-mandľová roláda
katarinalucanova | Orechovo-mandľová roláda
Orechovo-mandľová roláda
Rýchla a chutná orechová roláda s výborným mandľovým krémom.
Škoricovo-vanilkové srdiečka
sedita321321
Škoricovo-vanilkové srdiečka
Chutné srdiečka z kysnutého cesta s príchuťou škorice a vanilky, ideálne na raňajky, desiatu či ku káve..