
evicka | Mozartove guličky
Známu obľúbenú pochúťku si môžete pripraviť aj doma.
Ingrediencie
300 | gramov | mleté mandle |
250 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | mleté pistácie nesolené |
1 | kus | vajce |
2 | čajové lyžičky | kakao |
1 | kus | citrón |
rum | ||
čokoláda |
Postup
Mandle, cukor a vajce zmiešame a ochutíme rumom alebo esenciou. Ak si netrúfate na surové vajíčko, možete ho najprv s časťou práškového cukrú vymiešať nad parou
Hmotu rozdelíme na 2 väčšie časti a 1 menšiu.
Do menšej časti zamiešame pistácie, do ďalšej kakao a tretiu necháme pôvodnú mandľovú.
Z pistáciovej hmoty urobíme malú guličku, obalíme ju kúskom kakaovej hmoty a nakoniec ešte obalíme kúskom mandľovej hmoty.
Urobíme tak guličky až minieme všetky hmoty.
Guličky dáme na silikónovú podložku (lepšie sa potom odlepia) a polejeme ich čokoládovou polevou.
Po stuhnutí ich ozdobíme zlatou tekutou farbou v tube od Dr. Oetker
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.