
aramana | Margot guľky
Nepečené guľky z čokolády margot s orieškom alebo višňou.
Ingrediencie
180 | gramov | Margot čokoláda |
50 | gramov | voda |
50 | gramov | maslo |
1 | balík | vanilkový cukor |
80 | gramov | sušené mlieko |
50 | gramov | kryštálový cukor |
60 | gramov | kokos |
3 | kvapky | vanilková aróma |
5 | kvapky | rumová aróma |
višne v rume | ||
čokoládová poleva | ||
orechy |
Postup
Vodu s maslom a cukrom zahrievame kým sa maslo roztopí, pridáme sušené mlieko, kokos a nastrúhané margotky a miešame stále na ohni, kým sa hmota nespojí. Nevaríme.
Ak nemáte arómy, pokojne dajte zo dve lyžice rumu.
Hmotu treba ochutnať keď vychladne, či je dosť sladká na vás. Podľa potreby pridať cukor alebo podľa chuti ešte kokos.
Hmotu necháme vychladnúť a tvarujeme z nej guľky, do stredu dáme lieskový oriešok alebo višne. Ja som mala višne z griotky, tak som dala tie. Mne vyšlo 40 kusov, záleží aké veľké guľky urobíte.
Guľky necháme "zavädnúť" a potom ich máčame v čokoládovej poleve. Polevu urobíme zo 150 gramov čokolády a dvoch kúskov Cery veľkosti orecha, ktoré necháme roztopiť nad parou.
Po chvíľke, už čokoládou poliate guľky posypeme orechmi alebo vyváľame v kokose.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.