
Budeme potrebovať silikónovú formu pologule z priemerom 2,5 cm.
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | biela čokoláda |
100 | gramov | horká čokoláda |
50 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | čajová lyžička | mletá káva |
4 | kvapky | vanilková aróma |
3 | polievkové lyžice | Amaretto |
50 | gramov | práškový cukor |
300 | gramov | biela čokoláda |
Budeme potrebovať silikónovú formu pologule z priemerom 2,5 cm.
Z uvedených surovín vymiešame cesto a dáme piecť na plech.
Necháme vychladnúť a potrháme na menšie kúsky. Zalejeme likérom, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hmotu, ktorú dáme do chladničky trochu stuhnúť.
Hmotu natlačíme do jamiek a dáme do mrazničky. Keď stuhnú, spojíme dve pologule čokoládou a napichneme na špáradlo, vrátime ešte na chvíľu do mrazničky.
Roztopíme čokoládu a nachystáme si polystyrén potiahnutý alobalom. Guličky vyberieme z mraziaka, máčame v čokoláde a napichujeme na podložku. Nakoniec môžeme aj ozdobiť.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty