Popis
Recept na výborný koláčik nielen pri histaminovej či bezlepkovej diéte. Realizovali sa moje dcéry.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
1 | šálka | špaldovej celozrnej alebo bezlepkovej múky |
1⁄2 | šálka | trstinový alebo kokosový cukor |
2 | kusy | vajicka |
3 | kusy | banány (menšie) |
250 | gramov | čučoriedok |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | sóda bicarbona |
1⁄4 | šálka | roztopeného masla (oleja) |
Inštrukcie
Dievčatá použili šálku s objemom 300 ml.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, sódou bicarbonou. Banány prepasírujeme vidličkou, alebo pučiakom na zemiaky. Primiešame k nim cukor (asi postačí aj 1/3 šálky), krátko prešľahané vajíčka, stačí ručne, maslo a na záver múku. A ešte čučoriedky.
Cesto rozdelíme do papierových košíčkov, uložených vo forme na muffiny, do cca 3/4. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.





Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 11072x
Komentáre
Vyzerajú veľmi chutne
Ja nie som veľmi na muffiny, ale tieto boli ozaj božské aj napriek bezlepkovje múke, ktorej tam bolo dosť.
S klasickou, alebo špaldovou múkou musia byť ešte lepšie.