Rýchla maškrta z lístkového cesta

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 13 minút |
Celkový čas | 33 minút |
Ingrediencie
275 | gramov | lístkové cesto |
200 | mililitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | čokoláda na varenie |
práškový cukor | ||
vajce |
Inštrukcie
Lístkové cesto vyberieme z chladničky zhruba pol hodiny pred použitím, aby sa nelámalo.
Narežeme ho po dĺžke na pásiky šírky asi 2 cm a namotávame ich na okrúhle formičky tak, aby sa okraje prekrývali.
Konce trochu pritlačíme a dáme na plech s papierom tak, aby boli na spodnej strane a počas pečenia sa neodmotali. Potrieme bielkom a pečieme na 200C asi 13 min (závisí od rúry). Upečené stiahneme z formičiek a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Šľahačkovú smotanu dáme zohriať na platňu spolu s nalámanou čokoládou a miešame, kým sa nerozpustí. Odstavíme, necháme ochladiť a následne vložíme do chladničky. (asi na 40 min)
Keď stuhne, hmotu vyšľaháme mixérom na krém, ktorým plníme trubičky. Hotové posypeme práškovým cukrom. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 3051x
- Pridať nový komentár