
Frommykitchendotcom | Sypaný tvarohový koláč
Fantastický koláč takmer bez práce
Cesto: | ||
1 | hrnček | kryštálový cukor |
3 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
750 | gramov | jemný tvaroh |
3 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
3 | kusy | vajce |
1⁄2 | liter | mlieko |
trocha | rum | |
trocha | citrónová kôra | |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 hrnček = 300 ml
Cesto: V miske zmiešame 1 hrnček kryštálového cukru, 3 hrnčeky polohrubej múky a prášok do pečiva. Pripravíme si menší hlbší plech, ktorý vymastíme a naň vysypeme polovicu sypkej zmesi na cesto.
Plnka: Zmiešame 3 mäkké tvarohy (750 g) , 3 vanilkové cukre, pudingový prášok (môže byť aj Zlatý klas), 3 vajcia, 1/2 l mlieka, rum podľa chuti, trošku nastrúhanej citrónovej kôry a 3 PL kryštálového cukru ( kto má rád sladšie, aj viac). Dobre vymiešame.
Polovicu cesta v plechu 30x20 zalejeme plnkou a na to vysypeme druhú polovicu sypkého cesta. Zarovnáme a na vrch poukladáme margarín nakrájaný na tenké plátky.
Pečieme na 180 °C 35-40 min do zlatista. Upečený koláčik necháme vychladnúť a dáme do chladničky odstáť na 24 hod, ináč sa bude trúsiť.
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Frommykitchendotcom
Pečiem ho, ale navrch dávam riadne maslo nakrájané na plátky a do tvarohu je teraz moderné dávať zlatý klas. Nechutia mi takto urobené plnky, čiže robím klasickú tvarohovú plnku a mlieko nedávam. Je oveľa chutnejší s maslom a pri pečení je vôňa v celom byte, keďže sa maslo spojí s kryštál.cukrom a urobí ako takú krustu na povrchu koláča.