Strakatý koláč s tvarohom a marhuľami

Popis

Koláčik je veľmi chutný, plný tvarohu a kúskov marhúľSlnko

Strakatý koláč s tvarohom a marhuľami - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Cesto 1 strúhané
460gramovpolohruba muka
150gramovmaslo(hera)
150gramovpraskový cukor
2kusyvajce
1kusprášok do pečiva
2polievkové lyžicemlieko
3polievkové lyžiceholandské kakao
plnka
750gramovjemný tvaroh bez hrudiek
1kusvanilkový cukor
1kuszlatý klas
50millilitrovmlieko
1kusvajce
  práškový cukor podľa chuti
Cesto 2
3kusyvajce
150gramovjemný kryštálový cukor
7polievkové lyžicerastlinný olej
7polievkové lyžicevoda
200gramovpolohruba muka
1⁄2kusprášok do pečiva
  marhule (na tvarohovú plnku)
  práškový cukor (na posypanie)
  vanilkový cukor (na posypanie)

Inštrukcie

Cesto 1 strúhané: do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme maslo izbovej teploty, cukor, jednu polievkovú lyžicu mlieka a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao a jednu polievkovú lyžicu mlieka. Ak je cesto husté, pridáme mlieko podľa potreby, len toľko, aby sa dalo zmiesiť. Obidve cestá odložíme v mikroténovom vrecku do mrazničky. 

Tvarohová plnka: v miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, zlatý klas, rozšľahané vajce, mlieko a cukor podľa potreby.

Cesto 2: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, zašľaháme po lyžiciach cukor, po jednom žĺtky, striedavo olej, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Čerstvé marhule umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky. Môže sa použiť aj kompót.

Plech s vyššími bokmi 30x40 cm vymastíme a pomúčime. Cesto vyberieme z mrazničky a striedavo strúhame tmavé a bledé cesto, po celom plechu, tým sa vytvorí zaujímavá štruktúra. Aby sa dalo cesto dobre strúhať, do misky dáme múku, v ktorej ho obaľujeme.

Na cesto pomocou lyžice robíme kôpky tvarohovej plnky, uhladíme a poukladáme kúsky marhúľ. Môžu byť čerstvé, kompót alebo iné ovocie. Na ovocie rozotrieme piškótové cesto. Upečieme pri teplote 180°C podľa potreby, kým sa cesto neoddeľuje od bokov plechu. Vyskúšame špajdľou.

Po upečení povrch posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

mňamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Áno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.