Strakatý koláč s tvarohom a marhuľami

Pridal/a melisa

Koláčik je veľmi chutný, plný tvarohu a kúskov marhúľSlnko

Strakatý koláč s tvarohom a marhuľami - recept
Výnos
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Strúhané cesto:
460gramovpolohrubá múka
150gramovmaslo
150gramovpráškový cukor
2kusyvajce
1kusprášok do pečiva
2polievkové lyžicemlieko
3polievkové lyžiceholandské kakao
Plnka:
750gramovjemný tvaroh bez hrudiek
1kusvanilkový cukor
1kusZlatý klas
50mililitrovmlieko
1kusvajce
  práškový cukor
Cesto 2:
3kusyvajce
150gramovkryštálový cukor jemný
7polievkové lyžiceolej
7polievkové lyžicevoda
200gramovpolohrubá múka
1⁄2kusprášok do pečiva
  marhule
Na posypanie:
  práškový cukor
  vanilkový cukor

Inštrukcie

Cesto 1 strúhané: do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme maslo izbovej teploty, cukor, jednu polievkovú lyžicu mlieka a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao a jednu polievkovú lyžicu mlieka. Ak je cesto husté, pridáme mlieko podľa potreby, len toľko, aby sa dalo zmiesiť. Obidve cestá odložíme v mikroténovom vrecku do mrazničky. 

Tvarohová plnka: v miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, zlatý klas, rozšľahané vajce, mlieko a cukor podľa potreby.

Cesto 2: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, zašľaháme po lyžiciach cukor, po jednom žĺtky, striedavo olej, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Čerstvé marhule umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky. Môže sa použiť aj kompót.

Plech s vyššími bokmi 30x40 cm vymastíme a pomúčime. Cesto vyberieme z mrazničky a striedavo strúhame tmavé a bledé cesto, po celom plechu, tým sa vytvorí zaujímavá štruktúra. Aby sa dalo cesto dobre strúhať, do misky dáme múku, v ktorej ho obaľujeme.

Na cesto pomocou lyžice robíme kôpky tvarohovej plnky, uhladíme a poukladáme kúsky marhúľ. Môžu byť čerstvé, kompót alebo iné ovocie. Na ovocie rozotrieme piškótové cesto. Upečieme pri teplote 180°C podľa potreby, kým sa cesto neoddeľuje od bokov plechu. Vyskúšame špajdľou.

Po upečení povrch posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť a pokrájame.

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.