Plnené farebné rohlíky

Pridal/a Valika475

Výborne sladké  pečivo ku káve a čaju a aj pre návštevu

Plnené farebné rohlíky - recept
Výnos
plech
Zdrojvlastný
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
2 hod, 5 minút

Ingrediencie

Cesto 1:
275gramovhladká múka
10gramovdroždie
50gramovmaslo
50gramovkryštálový cukor
130millilitrovmlieko
 štipkasoľ
Cesto 2:
275gramovhladká múka
10gramovdroždie
50gramovmaslo
50gramovkryštálový cukor
130millilitrovmlieko
3polievkové lyžicekakao
 štipkasoľ
Plnka:
250gramovtvaroh jemný
100gramovstrúhaný kokos
80gramovpráškový cukor
1balíkvanilkový cukor
1čajová lyžičkacitrónová kôra
1kusvajce

Inštrukcie

 Keďže sú rohliky dvojfarebné, tak si pripravíme obe cestá zároveň.  Najskôr si rozpustíme maslo na obe cestá (100 g) v hrnci, troška ho popražíme, aby voňalo, potom necháme vychladnúť - musí zostať vlažné. Pripravíme si dve misy. Do každej nasypeme múku, pridáme cukor, trochu soli, do jednej aj kakao.  Z mlieka trochu cukru a kvasníc si urobíme kvások, po vykysnutí ho rozdelíme na ½ do oboch ciest, tak ako aj maslo.   

 Dáme na teplé miesto a necháme asi hodinu kysnúť.
Keď obe cestá vykysnú, tak každé rozdelíme na dve časti, čiže budeme mať dve biele a dve kakaové cestá.
 Prvý diel bieleho cesta vyvaľkáme do kruhu, potom vyvaľkáme prvý diel kakaového cesta do kruhu. S cestami sa veľmi dobre pracuje, len minimálne som podsýpala múkou.
 Takto postupujeme aj so zvyšnými cestami. Potom dáme kakaové cestá na biele cestá, mierne zatlačíme - ja som po nich ešte prešla valčekom, aby sa lepšie spojili.
 Radielkom nakrájame jednotlivé trojuholníky. Na širší koniec dáme valček plnky.
 Plnku pripravíme tak, že si do tvarohu  pridáme kokos a cukor,  strúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor.  Postupne rolujeme rohlíky od širšieho okraja k užšiemu.
 Rohlíky dávame na plech vystlaný papierom na pečenie, potierame rozšľahaným vajíčkom. Necháme ešte 10 minút pokysnúť na plechu a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 C asi 25 min. pokiaľ rohlíky nie sú tmavé.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.